Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl statybų Kunigiškių kopose

  • Teksto dydis:

Palangos merui Šarūnui Vaitkui paskelbus informaciją apie galimai neteisėtai vykdomas statybas Kunigiškių paplūdimyje, Klaipėdos apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

Pirmadienį Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus feisbukė kėlė abejones dėl statybų ant jūros kranto, pirmojoje pajūrio zonoje, teisėtumo.

Jis kėlė klausimus dėl paplūdimyje esančių senų pastatų perdavimo, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos sprendimo patvirtinti detalųjį planą, sudarantį galimybes keisti žemės paskirtį į poilsio paskirties ir aptarnavimo ir taip atveriantį kelią naujoms statyboms.

„Sklype Kunigiškių paplūdimyje, pajūrio juostoje, jau pradėti pastato galimai rekonstrukcijos darbai. Užfiksuota, kad pastatas apšiltintas ir pakeistas jo fasadas, sienose iškirstos angos ir įrengti vitrininiai langai bei įėjimas, ant stogo įrenginėjamos būsimosios kavinės ar restorano terasos, prie lokatorius aptarnavusio pastato jau „prilipdyti“ ir laiptai. Ir be viso kito, drįsta stumdyti kopas, kad būtų „atlaisvinta“ aikštelė statyboms“, – skelbė Š. Vaitkus.

Anot jo, Kunigiškėse galimai neteisėtai rekonstruojamas pastatas, kuris oficialiuose dokumentuose įvardijamas radiotechniniu postu. Šis buvo pastatytas dar 1968 metais, čia buvo atliekamas laivų, jūros pakrantės bei orlaivių stebėjimas radiolokatorių pagalba. Greta buvo ir stebėjimo bokštelis, iš kurio kariai ir fiziškai stebėjo jūrą bei pakrantę.

Mero žiniomis, nepriklausomybės metais šį statinį, bokštelį bei kiemo priklausinius perėmė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė, o 2010 metais viskas buvo perduota tuomečiam Valstybės turto fondui.

„Jau po metų šis objektas buvo parduotas ir atsidūrė fizinio asmens rankose, tuo pačiu Valstybės turto fondas naujajam savininkui 38 metams išnuomojo greta esantį beveik 10 arų sklypą praktiškai visiškai kopose, nors sklypo naudojimo būdas – Teritorijos krašto apsaugos tikslams“, – teigė Š. Vaitkus.

Pasak jo, dar po metų naujasis turto savininkas – moteris iš Pasvalio – ėmėsi veiksmų krašto apsaugai tarnavusį objektą ir jam priskirtą tokios pačios paskirties išsinuomotą žemės sklypą „įveiklinti“ verslo tikslais.

Ji kreipėsi į vieną Palangos projektavimo įmonę ir buvo pradėtas rengti sklypo detalusis planas su tikslu žemės paskirtį pakeisti į rekreacinę, nustatant stacionarių poilsio pastatų statybos, tvarkymo ir naudojimo režimo reikalavimus bei numatant esamą pastatą rekonstruoti į poilsio paskirties ir aptarnavimo.

Palangos taryba tokiems planams nepritarė ir detalaus plano nepatvirtino, tačiau jį patvirtino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Praėjus kelioms valandoms po mero įrašo feisbuke, prokuratūra pranešė, kad „reaguodama į viešai paskelbtą informaciją apie galimai neteisėtai vykdomas statybas Kunigiškių paplūdimyje, pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo“.

Anot prokuratūros, keliant abejones dėl statybų Kunigiškėse teisėtumo, būtina gauti papildomus duomenis, atlikti jų vertinimą ir tuomet priimti sprendimą dėl kreipimosi į teismą ginant viešąjį interesą.

Pranešime teigiama, kad informacijos apie minėtas statybas prokuratūra iki šiol nebuvo gavusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Jai jau Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą tai aišku kad bus ,,VSIO ZAKONO,, pavyzdžių toli ieškot nereikia, prokuratūra nusprendė kad kopose vietoj dušinių pastatyta vila ,,VSO ZAKONO,, ir taškas.

Jadvyga

Jadvyga portretas
Oi kaip sujudo Palangos išrinkti Buratinai,kaip čia be ju leidimo.Mere pažiūrėk ka išdarinėja tavo partietis Šventojoje alia žvejų globėjas Vaidulis...

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Varysiu ir aš pasistatysiu namuką prie jūros,juk vagišiai stato kur tik nori,o kuo aš skiriuosi?VARAU iki.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių