Prokurorai pareiškė įtarimus „Grigeo“ prezidentui G. Pangoniui

  • Teksto dydis:

Dėl Kuršių marių taršos nevalytomis atliekomis bendrovėje „Grigeo Klaipėda“ prokurorai trečiadienį pareiškė įtarimus kartono, higieninio popieriaus ir medžio plaušo plokščių gamybos grupės „Grigeo“ didžiausiam akcininkui ir vadovui Gintautui Pangoniui.

Šią informaciją „Grigeo“ išplatino per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

Bendrovės žiniomis, ikiteisminiame tyrime ketinama pareikšti įtarimus ar specialiaisiais liudytojais apklausti visus esamus ir buvusius „Grigeo Klaipėdos“ vadovus.

Klaipėdos prokuratūros atstovė Ignė Rotautaitė-Pukenė BNS informavo, kad įtariamųjų padaugėjo iki septynių, o paskutiniam jų įtarimai pareikšti dėl teisės aktų pažeidimų gamtosaugoje ir dokumentų klastojimo.

Šiuo metu tyrime iš viso įtariami septyni fiziniai asmenys, iš kurių penki – dėl teisės aktų pažeidimų gamtosaugoje ir dokumentų klastojimo, du – dėl teisės aktų pažeidimų gamtosaugoje.

I. Rotautaitė-Pukenė vasario 6 dieną BNS sakė, kad 6 įtariamieji – vadovaujančias pareigas ėję, einantys, vienas asmuo, kuris įmonėje atsakingas už ekologiją, ir kiti darbuotojai.

Įtarimai pareikšti ir dabartiniam „Grigeo Klaipėdos“ vadovui Tomui Eikinui, šiame poste dirbančiam nuo pernai gruodžio. Tai BNS yra patvirtinęs pats T. Eikinas.

„Grigeo Klaipėda“ antradienį pranešė, kad atsakomybė dėl nevalytų nuotekų leidimo į Kuršių marias tenka buvusiems vadovams, o dabartinis vadovas T. Eikinas apie tai esą nežinojo.

Nuo 1994 metų rugsėjo iki 2013 metų birželio „Grigeo Klaipėdai“ vadovavo Arūnas Pasvenskas, 2013-2019 metais – Vidas Beržonskis, o nuo 2019 metų birželio iki gruodžio – Robertas Krutikovas.

Pasak „Grigeo Klaipėdos“ komisijos tyrimo išvadų, veiksmai ir sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į „Klaipėdos vandens“ tinklus, didžiąja dalimi buvo atlikti tuo metu, kai įmonei vadovavo V. Beržonskis, o gamybos vadovu buvo Jonas Garalis.

Tiek V. Beržonskis, tiek J. Garalis iš „Grigeo Klaipėdos“ buvo atleisti 2019 metais. „Grigeo Klaipėda“ ir jos tiekėja „Algol Chemicals“ iš buvusių vadovų bei kitų asmenų teisme reikalauja atlyginti maždaug 1,6 mln. eurų žalą.

G. Pangonis „Grigeo“ grupę valdo nuo 2001 metų, jo valdomai „Ginvildos investicijai“ 2019-ųjų rugsėjo pabaigoje priklausė 43,5 proc. bendrovės akcijų.

Tuo metu „Grigeo Klaipėda“ grupei priklauso nuo 2010 metų.

Klaipėdos apygardos prokuratūra praėjusį mėnesį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas atliekas į Kuršių marias.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos gali siekti 60 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas portretas
E.Masiulis sugautas imant kyšį, bus išteisintas. Kaip ir čia, kas kad yra įtariamasis, bet kad bus nuteistas, tai tikrai ne ir bauda bus tik simbolinė.

Satrebla

Satrebla portretas
Čia ta pati šutve kuri užgrobe banka snoras pasiskolino iš amerikos žydu banko 9milijardus su 10 procentu išsinuomavo laivą duju tris kartus brangiau čia ta pati rusijosvalstybes paslaptis gribauskaitė su išslaptintais 75 m agentais

KLP

KLP portretas
pagaliau
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių