Pseudobarai Klaipėdoje toliau klesti

Uostamiesčio valdžiai iš senamiesčio nepavyksta išgyvendinti pseudobarų – naktinių gėrimų parduotuvių. Apribojus prekybos alkoholiu laiką vienai įmonei, toje pačioje vietoje įsikuria kita, o gyventojai toliau kenčia triukšmą ir negali ramiai miegoti. Pagalbos žadama kreiptis į Vyriausybę.

Uostamiesčio valdžiai iš senamiesčio nepavyksta išgyvendinti pseudobarų – naktinių gėrimų parduotuvių. Apribojus prekybos alkoholiu laiką vienai įmonei, toje pačioje vietoje įsikuria kita, o gyventojai toliau kenčia triukšmą ir negali ramiai miegoti. Pagalbos žadama kreiptis į Vyriausybę.

Patiria stresą

Klaipėdos miesto tarybos vėl prašoma nuo 8 iki 22 val. apriboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką dviem įmonėms. Bendrovė "Danės vizija" turi naktimis dirbančią viešojo maitinimo įstaigą, esančią adresu Daržų gatvė 1, įmonė "Vigroup" – Jūros gatvė 5.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams aiškino, kad sprendimas parengtas, atsižvelgiant į gyventojų skundus.

"Žmonės piktinasi dėl prie įstaigų kylančio nuolatinio triukšmo, muštynių. Aiškina, kad dėl girtų asmenų siautėjimo patiria stresą. Tai patvirtina ir policija. Pareigūnai yra nustatę daug pažeidimų", – tvirtino vedėja.

Atkreipiamas dėmesys, kad šios įstaigos labiau primena naktines alkoholio parduotuves, o ne kavines. Tokią išvadą yra padariusi ir Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Nori riboti vietai

Prekybos alkoholiu laiką šiose vietose įsikūrusioms įmonėms miesto taryba jau buvo apribojusi ne kartą. Įmonė "Danės vizija" patalpose, esančiose Daržų gatvėje, veiklą pradėjo kovą.

Anksčiau čia pastarąją vykdė įmonė "Newtrans". Miesto taryba jai prekybos alkoholiu laiką apribojo praėjusių metų gruodį. Priežastys buvo tos pačios. Gyventojai neapsikentė triukšmo, policija nuolat fiksavo viešosios tvarkos pažeidimus. Po miesto tarybos sprendimo įmonė "Newtrans" veiklą nutraukė, o po kelių mėnesių čia įsikūrė bendrovė "Danės vizija".

Identiška situacija buvo ir patalpose, esančiose adresu Jūros gatvė 5. Įmonė "Vigroup" veiklą bare pradėjo praėjusių metų spalį. Prieš tai čia buvo įsikūrusios bendrovės "Danlita" ir "Juraida".

"Jau keletą kartų apribojome prekybos alkoholiu laiką šiuose taškuose. Ar negalima to padaryti ne įmonei, o pačiai vietai?" – klausė vicemeras Artūras Šulcas.

J.Uptienė aiškino, kad pagal teisės aktus tai įmanoma tik įmonei.

"Vadinasi, ateis Jonas, Petras ar Marytė ir vėl bus tas pats", – atkreipė dėmesį Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Pirmauja pagal suvartojimą

Politikai tvirtino, kad reikia kreiptis į Vyriausybę ar Seimą, jog šios institucijos suteiktų daugiau teisių savivaldybėms, kovojant su šia problema. Pavyzdžiui, leistų riboti prekybos laiką alkoholiu ne tik įmonėms, bet ir vietai. Planuojama pateikti raštišką kreipimąsi.

"Kiek mes kovosime su vėjo malūnais?" – klausė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

R.Taraškevičius prisiminė tyrimą, kurio metu nustatyta, jog vienas lietuvis per metus išgeria 15 litrų alkoholio. J.Simonavičiūtė pridėjo, kad žuvų per tą patį laiką šalyje suvalgoma tik 10 kilogramų.

"Bent vienoje srityje pirmaujame pasaulyje", – šmaikštavo vicemeras.

Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė prekybos alkoholiu laiko apribojimui minėtoms įstaigoms. Galutinį žodį tars miesto taryba. Sprendimas įsigalios nuo jo priėmimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tūlas

tūlas portretas
Tikras pseudobaras - taip vadinama "menų zona". Po gražiu pavadinimu - neaiškios būsenos, apsvaigę , apsišlapinę , klykiantys lankytojai pačioj miesto širdy.

Gyventojas

Gyventojas portretas
Manau Lietuvoje reikia kiek galima mažiau skatinti alkoholio vartojimą, mes ir taip pirmaujame suvartojamu jo kiekiu bei savižudybiu skaičiumi. Ar galima vadinti pramogomis alkoholio vartojima iki samonės netekimo, juk po tokių "pramogu" nieko nebeprisimenama kitaryt. O tokie pseudobarai kaip Daržų g. 1 ir yra tokių pramogautojų traukos vieta. Savivaldybei kuo skubiau reikėtu kreiptis į Seimą dėl didesnių galių sprendžiant šią miesto problemą. Miesto valdžia atrodo beviltiškai vargstančių gyventojų akyse, kai bet koks chamas verslininkas gali pasijuokdamas apeiti jos priimamus sprendimus.

asas

asas portretas
tai ten tikrai parduotuve, o ne baras, nes pardaveja atsuka ar nuima kamsteli nuo butelio ir neskis ir gerk kur nori:) tai tikrai negali buti pateisinama...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių