Puikios žinios: klaipėdiečio kortelė – jau po metų

Kitais metais uostamiestyje atsiras moderni klaipėdiečio kortelė. Miesto savivaldybės administracija jau susitiko su Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto Grafinio dizaino studijų programos trečio kurso studentais, kurie pristatė būsimos kortelės vizualinius pasiūlymus.

Iš viso buvo pateikta net 18 pasiūlymų, su kuriais galima susipažinti savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt.

Jau prasidėjo gyventojų balsavimas už patraukliausią kortelę – čia.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, daugelis pasiūlymų verti dėmesio. Juos palankiai įvertino ir kiti savivaldybės atstovai.

"Studentų pateiktos idėjos maloniai nustebino. Pateikti pasiūlymai – estetiški, novatoriški. Nekantriai lauksime visuomenės įvertinimo, kad galėtume iš daugiausia balsų sulaukusių pasiūlymų išrinkti daugiausia simpatijų pelniusius darbus ir juos teikti Įvaizdžio komisijos svarstymui", – sakė G.Neniškis.

Studentų darbais patenkintas ir Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto dekanas profesorius Alvydas Klimas.

"Užduotis buvo kūrybiška ir laisva, apimtis – nedidelė, todėl jaunimas entuziastingai ir produktyviai ją atliko", – kalbėjo A.Klimas.

Klaipėdiečiams būsima kortelė turėtų užtikrinti geresnes sąlygas naudotis kai kuriomis paslaugomis.

Kortelė suteiks papildomų nuolaidų lankantis kultūros, sporto renginiuose, parodose, muziejuose, baseine, ekskursijose.

Svarstoma, kad į kortelę bus integruotas ir viešojo transporto bilietas, bus taikomos nuolaidos.

Vėliau paslaugų spektras gali plėstis.

Kortelė būtų išduodama tik pilnamečiams, Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims.

Pagal savivaldybės administracijos atliktą rinkos tyrimą, programinės įrangos sukūrimas, su gyvenamosios vietos deklaravimo duomenimis susietos kortelės integravimas į sistemą kainuos apie 120 tūkst. eurų.

Kortelės koncepcija šią vasarą buvo pristatyta Savivaldybės tarybos kolegijai, ji palankiai įvertino šį sumanymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To dimozaurai

To dimozaurai portretas
Visų pirma tai senIAI, o ne senAI, pusgalvi. O visų antra tai kas kada ir pas ką užsakė, idiote tu prarūdusių vaflių prisirijęs. O kiek kainuos ne tavo reikalas šūdais smirdantis unitaze

Dinozaurai

Dinozaurai portretas
viskas senai telefonuose. O cia kazkoks grizimas i praeiti. Didziausias ivykis korteles dizainas. Juokingai graudu. Kai korteles apskritai praktiskai isnyko...savivaldybe uzsako desimt straipsniu apie tai, kaip grizta i senove. Kieno interesai ir kokie po tuo slypi? Neniskis pamirso straipsnyje ivardinti, kiek tu korteliu ivedimas kainavo bendru miesto pinigu.

Anonimas

Anonimas portretas
tai greit ir LGBT kortele bus DDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių