Pereiti į pagrindinį turinį

Pusnyse dygsta vaikų žaidimų aikštelės

2012-12-19 10:56
Pusnyse dygsta vaikų žaidimų aikštelės
Pusnyse dygsta vaikų žaidimų aikštelės / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors pusto ir spaudžia šaltukas, daugiabučių namų kiemuose įrenginėjamos naujos vaikų žaidimų aikštelės. Gyventojai ne tik stebisi, kad darbai atliekami žiemą, bet ir piktinasi, jog tokie įrenginiai montuojami jiems po langais.

Klaipėdos daugiabučių kiemuose už bendruomenių taryboms skirtas lėšas rengiamos vaikų žaidimų aikštelės, statomi treniruokliai, suoliukai, šiukšliadėžės.

Pajūrio vietos bendruomenės tarybos pirmininkas Saulius Liekis sutinka, kad darbai vyksta neįprastu laiku. Tačiau taip esą nutiko dėl užtrukusių procedūrų.

„Sutartis dėl pinigų gavimo buvo pasirašyta gegužę. Mėnesį gyventojams leidome nešti paraiškas, kas galėtų būti padaryta už skirtus pinigus. Tada tarybos svarstė pasiūlymus. Tada vyko konkursas. Vasarą savivaldybė derėjosi dėl įrenginių kainos. Taip viskas ir užsitęsė“, – pasakojo pirmininkas.

S.Liekis vylėsi, kad kitąmet pinigai bus skirti metų pradžioje ir viską pavyks padaryti anksčiau. Pasak pirmininko, problemų, kad įrenginiai montuojami žiemą, neturėtų kilti.

„Esant 15 laipsnių šalčio net namai statomi. Betonas atsparus šalčiui. Tik pats darbas nėra malonus“, – tvirtino pirmininkas.

Tačiau ne visi gyventojai patenkinti kieme dygstančiomis žaidimų aikštelėmis. Ties Alksnynės gatvės 7 namu praėjusią savaitę įbetonuoti įrenginiai jau du kartus buvo išrauti.

„Balansines sūpynes pastatėme toje pačioje vietoje, kur anksčiau buvo vaikų žaidimo aikštelė. Gyventoja iš pirmo aukšto buvo nepatenkinta ir reikalavo nestatyti įrenginių, nes vaikai triukšmaus po langais“, – pasakojo S.Liekis.

Pasak jo, su panašiomis problemomis bendruomenių tarybos susiduria ir kituose kiemuose. Gyventojai prašo nestatyti vaikų žaidimo įrenginių arti namų.

„Seniūnaičiai derina vietas, kaip tik gali. Manėme, kad biurokratija bus pagrindinė problema, bet, pasirodo, – gyventojai“, – tvirtino pirmininkas.

Pajūrio bendruomenės teritorijoje jau pastatytos vaikų žaidimo aikštelės, treniruokliai, suoliukai, šiukšliadėžės, nuovaža prie bibliotekos Kalnupės gatvėje. Darbai baiginėjami ir kitose bendruomenėse.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė tvirtino, kad bendruomenės spės pinigus panaudoti laiku. Daugiausia pageidauta, kad už skirtas lėšas būtų įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, krepšinio stovai, treniruokliai, suoliukai. Vyko ar dar vyks įvairūs renginiai, tarp jų – ir kalėdiniai.

Klaipėdoje yra keturios bendruomenės – Baltijos, Danės, Marių, Pajūrio. Jos išsidalijo 515 tūkst. litų. Panašią sumą joms skirti planuojama ir kitąmet.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų