„Ragainės II“ kelionė Ramiuoju vandenynu - rami

Aplink pasaulį jachta „Ragainė II“ keliaujantis Andrius Varnas šiuo metu skrodžia Ramųjį vandenyną. Štai ką kintiškis buriuotojas rašo jo kelione besidomintiems žmonėms:

„Sveiki
Ramusis vandenynas, bent jau kol kas pateisina savo vardą - vėjo visai maža. Mes šiaip taip panaudodami mažus vėjo gūsius nuplaukėm nuo Panamos iki Panamai priklausančio archipelago Pearl islands. Nusprendėm aplankyti šį archipelagą ir palaukti palankių vėjų į Galapagus. Šios Ramiojo vandenyno salos labai skiriasi nuo Karibų salų.

Pirma, nėra smėlėtų paplūdimių, akmenys ir džiunglės ateina iki pat vandenyno. Nėra ir išvystyto turizmo infrastruktūros. O išlipus į krantą truputį nejauku - gal gyvatė ar krokodilas pasirodys - nežinai. Praleidome vieną naktį ramioje įlankoje šalia Isla Bayoneta kartu su dar penkiomis jachtomis, taip pat laukiančiomis vėjo. Vakar sustojome kitoje ramioje įlankoje, šalia Pedro Gonzalez salos.

Rasa, Egoi ir Gerd'as su valtele aplankė vietinį kaimelį, o aš likau saugot jachtos ir aptvarkyt ūkį. Tuoj prisistatė trys vaikiščiai su luotu ir keliom neaiškiom žuvim. Deja, jie nemoka nei angliškai nei lietuviškai, o aš silpnai ispaniškai, tad išsiskyrėm be pirkinių. Rasa, gi, grįžo su nuostabiom kaimelio foto ir įspūdžiais. Tikras čiabuvių natūralus kaimelis. Įspūdį Rasai ir visiems padarė nugalabytos iguanos. Čiabuviai jas šaudo su oriniais šautuvais ir jas valgo. Iguanos mėsos skonis, sako, kaip vištienos. Man tai iguanų gaila. Aš taip grožėjausi jomis Aruba saloje, o čia paprasčiausiai šaudo... ką gi, visiems reikia gyventi. Tiesa, nenorėčiau, kad aš pats tapčiau maistu kokiam krokodilui ar rykliui - jiems, gi, irgi reikia gyventi...

Ryt anksti ryte keliam inkarą ir jau plaukiam į Galapagus. Vėjus bandysim ieškot pakeliui, tiesiog jau reikia judėt pirmyn...

Linkėjimai visiems
Andrius
RagainėII“

Patyręs buriuotojas 55 metų A.Varnas 2008 m. liepos mėnesį išplaukė į savo viso gyvenimo kelionę. Per du metus savo jachta "Raginė II" jis planuoja apiplaukti pasaulį. Šiai kelionei jis ruošėsi keletą metų.

"Ragainė II" pastatyta prieš trylika metų. Jos ilgis dešimt metrų, o plotis daugiau nei trys metrai. Šią jachtą A.Varnas statė pats.  Pinigų tokiai ilgai kelionei buriuotojas gavo per rėmėjus.

Namo kintiškis turėtų sugrįžti 2010 metų liepą.


Šiame straipsnyje: ragainė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių