Klaipėdoje nušvito natūrali Kalėdų eglė (vaizdo įrašas)

Šeštadienio vakarą Teatro aikštėje susirinkusi minia klaipėdiečių stebėjo teatralizuotą muzikinę programą, fejerverkus ir pagrindinės miesto eglės įžiebimą. Šiemet nušvito klaipėdiečių šeimos Raimondos ir Dariaus Kivilių dovanota natūrali eglė. Daugiau kaip 12 metrų aukščio žaliaskarę gyventojai puoselėjo 45-erius metus, o nuo šiol kurį laiką ja gėrėsis visi miestiečiai.

Susirinkusiuosius į įžiebimo šventę pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, muzikinę teatralizuotą istoriją pasakojo Kalėdų Senelis, mamos Giedrės ir dukros Saulė duetas, „Golden Age“ merginos, Violetos ir Viliaus Tarasovų šeima. Šįkart atlikėjai pasirodė ne duetu, o trio, nes drauge su tėvais prie mikrofono stojo ir jų dukra. Kalėdų kanoną taip pat atliko studijos „Junior City Jazz“ dainininkai.

Muzikinė programa buvo rodoma iš Klaipėdos dramos teatro balkonų, o renginį vainikavo Kalėdų eglutės įžiebimas ir fejerverkai.

Girliandomis išpuoštoje Teatro aikštėje Kalėdų eglutės įžiebimo vakarą nušvito ir dar nematyta šventinė iliuminacija. Senamiesčio verslininkų paramos dėka medeliai dekoratyviniuose vazonuose transformavosi į šešis įspūdingus šviečiančius burbulus.

Kaip ir pernai, senamiestyje vyksta kalėdinė prekyba nameliuose.

Šventiškų pasivaikščiojimų maršrutas šiemet klaipėdiečius ir miesto svečius veda ne tik į Teatro, bet ir į Atgimimo aikštę, kur įsikūrė šimto tikrų, gyvų eglučių giraitė. Eglutes dekoravo miesto jaunuomenė – darželinukai, moksleiviai, studentai.

Išskirtiniu objektu Klaipėdoje turėtų tapti kartu su latviais kurta instaliacija „Legendos šviesa“ Teatro aikštėje. Po savaitės, gruodžio 8-ąją, 17 val., ji bus pristatoma klaipėdiečiams. Projekto epicentru taps „Taravos Anikės“ skulptūra su fontanu, virš jo bus sumontuotas didelis šviestuvas, tam tikromis valandomis tamsiuoju metu ši instaliacija atgis.

10–12 min. muzikos ir šviesų programą klaipėdiečiai galės stebėti kas pusvalandį kiekvieną vakarą iki sausio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Puiku, kad klaipėdiečiai kuria savo tradicijas ir nebedalyvauja kvailose kalėdinių eglių varžybose. Taip ir laikykit. Geriau tegul būna suteikta kuo daugiau dvasinio džiaugsmo, o ne materialaus, plastmasės pavidale.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Siaubas,antri metai ir vėl eglė plika,vėl pavogė žaisliukus,tai valdininkams 200tuks.subirėjo į kišenes.O už ką?Pati siaubinga eglė Klaipėdoje?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Peržiūrėjau visų eglių nuotraukas. Be jokios abejonės gražiausia ir originaliausia Kauno eglė. Antroje vietoje - Širvintų eglė. Įdomesnėmis idėjomis dar išsiskiria Klaipėdos ir Vilniaus eglės. Rokiškio eglė išskirtinė, bet man ji nepatiko. Sakyčiau vykusi ir Tauragės eglė.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių