Ramioms vietoms – tyliosios zonos žymėjimas

Uostamiestyje yra kelios vietos, pažymėtos ženklu „Tylioji zona“. Vieni mano, kad tokie ženklai įrengti gyventojų prašymu, kiti teigė, kad jie atsirado, nes tose vietose kitaip nepavyko nuraminti triukšmadarių. Visgi priežastis kita – tyliąja zona paženklintos vietos ir anksčiau pasižymėjo ramybe, todėl ir nutarta čia tylą išsaugoti, apie tai primenant ir kitiems.

Mieste „Tylioji zona“ ženklu pažymėtos trys vietos – Kauno gyvenamojo rajono pėsčiųjų takas, Tarp Žardininkų ir Vingio gyvenamųjų rajonų esantis pasivaikščiojimo takas ir miško dalies nuo Vasaros estrados iki Labrenciškių gyvenamojo rajono esantys pėsčiųjų ir dviračių takai.

Kaip teigė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, tyliųjų zonų ženklinimas – viena triukšmo prevencijos mažinimo veiksmų, plano priemonių.

Tokios tyliosios zonos yra nustatytos, nes ir anksčiau tose vietose triukšmo rodiklis neviršijo 50 decibelų.

„Tai yra žemas triukšmo lygis, todėl ir nutarta išsaugoti šias tyliąsias zonas, apie tai primenant ir kitiems gyventojams“, – paaiškino I. Kubilienė.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas priminė, kad už viešosios rimties trikdymą šiose zonose taikoma tokia pati administracinė atsakomybė, kaip ir už tokią pačią veiką kitose vietose.

„Administracinė atsakomybė taikoma už šaukimą, švilpavimus, garsius dainavimus, kitus triukšmą keliančius veiksmus gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ar kitose viešosiose vietose. Jeigu poilsis ir ramybė trikdomi naktį, gresia bauda nuo 80 iki 200 eurų“, – teigė L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesutramdomi

 Nesutramdomi portretas
Naktį, po vidurnakčio miesto senamiestyje vyksta triukšmingausio dragų, motociklų be duslintuvų lektynės... O jūs čia vapat apie tyliasias zonas? Įsttatymai net naktį neveikia, kai dirbantieji nori pailsėti... Kur Bilotaitės patruliai, kur policija?

.

. portretas
tvarkoma Zardes tvenkiniu aplinka, tvarkoma. leciau nei noretusi, bet tvarkomaa , aciu.

nnn

nnn portretas
Prie zardes prudo labiau tiktu lentele su uzrasu pavojinga zona.Nes gali issisukti koja(kelio danga vietomis mena gudu sovietmeti),prisemti batus po gero lietaus,tamsoje gauti per veida arba nuo plesiko arba nuo medzio sakos,jei laiku nepasilenksi eidamas iskilnotomis saligatvio plytelemis(irgi menanciomis gudu sovietmeti).Idomu ar po sviestuvu pastatymo kurie atsirado praejus 46metams nuo to kai isklojo plyteles palei pruda tos plyteles ir liks iskilnotos medziu saknu.Medziu,kurie genejimo nemate nuo pasodinimo.Jei taip,tai musu miestelio poziuris i tvarka apgailetinas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių