Reklama įžiebė gyventojų pyktį

Gamtos brangintojų aistras pakurstė Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos reklama, kviečianti aplankyti orientavimosi sporto parkus. Piktinamasi, kad trasas reklamuoja ant kopos "besipuikuojantis" automobilis. Parko atstovai teigia kriminalo neįžvelgiantys.

Take – automobilis

Gyventojai pabrėžia, kad šios trasos – unikalios ir žmonių mėgstamos.

Pastebima, kad jos skirtos aktyvų poilsį propaguojantiems žmonėms, kurie daug juda pėsčiomis ar dviračiais. Keliaujantieji šiomis trasomis gali neteršdami gamtos pasigrožėti Kuršių nerija.

"Tačiau viso to viršūnė yra tai, kad parkas trasas reklamuoja išniekindamas gamtą. Tiksliau, į aukščiausią – Vecekrugo kopą įvarydamas automobilį, jį pastatydamas stačiame ir siaurame take, kuris skirtas tik pėstiesiems ir dviratininkams", – širdo skaitytojas, nuotraukas aptikęs Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos socialinio tinklalapio "Facebook" paskyroje.

Nuotraukas pašalino

Pastebima, kad žvelgiant į tokias nuotraukas kyla asociacijų, jog parko direkcija žmones kviečia Kuršių neriją atrasti per kopas keliaujant automobiliais.

"Maža to, buvo sudaryta avarinė situacija, kai nuo kopos stačiu šlaitu leidžiasi dviratininkai. O kas už šį kelių eismo bei gamtosauginį pažeidimą mokės baudą?" – klausė gyventojas.

Tiesa, žmogų papiktinusių fotografijų socialiniame tinklalapyje aptikti jau nebegalima. Tai, kad įsiplieskus gamtos mylėtojų pykčiui nuotraukos buvo išimtos, patvirtino ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktorė Aušra Feser.

Riedėti gali ir traktoriai

Parko vadovei padėtis – žinoma. Vis dėlto direktorė yra įsitikinusi, kad ant kopos "besipuikuojantis" automobilis – nieko baisaus.

"Šiaip tai jokio kriminalo nėra. Jie galbūt įsivaizduoja, kad tas keliukas yra skirtas pėstiesiems ir dviratininkams. Tai yra priešgaisrinis miško keliukas, kuriuo fiziškai gali važiuoti net traktoriai", – teigė A.Feser.

Direktorė patvirtino, kad rekreacine tapusia arterija pašaliniams automobiliams judėti draudžiama. Ji naudojama priešgarsinėms reikmėms bei atliekant su mišku susijusius darbus.

Pašnekovės teigimu, parko direkcijos darbuotojai prieš kurį laiką automobiliu šioje teritorijoje riedėjo darbo reikalais ir, pastebėję atsivėrusį gražų vaizdą, pamanė, jog jo fone būtų galima įamžinti ir "Škoda" markės automobilį bei taip dar kartą keliautojus sudominti minėtomis trasomis.

Vyksta žaidimas

Anot direktorės, šiuo automobiliu direkcija naudojasi maždaug pusmetį.

"Mes ant tos kopos tikrai važiuojame. Tvarkome, renkame šiukšles. Juk nenubėgsi pėsčias, žiūrime, kad ten viskas būtų tvarkinga", – dėstė A.Feser.

Tiesa, anot vadovės, dažniausiai automobiliu riedama ryte, kai to niekas nemato, mat siekiama netrukdyti šios vietos lankytojams.

"Kopos mes tikrai neniokojame, labai ja džiaugiamės ir prižiūrime", – tvirtino direktorė.

Žaidimas "Atrask Neringą – laimėk Škoda prizus", kurį ir reklamuoja minėtoje nuotraukoje užfiksuotas automobilis, jau įsibėgėjo ir vyks visą vasarą.

Jo metu galima laimėti dviratį, automobilio stogo bagažinę arba galimybę visą savaitgalį naudotis "Škoda" automobiliu su pilnu baku degalų.

Šio žaidimo metu lankytojai kviečiami keliauti po Kuršių neriją, atrasti specialiuose žemėlapiuose pažymėtus punktus ir specialias žaidimo korteles įmesti į žaidimo dėžes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Kam išvis parkui tie žaidimai? Nebėra kur pinigų dėt prisiplėšus "už ekologiją"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių