Pereiti į pagrindinį turinį

Reklama paplūdimiuose – epochinės reikšmės klausimas

2016-02-25 16:00
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai pritarė siūlymui, kad atnaujinant paplūdimių inventorių ant persirengimo kabinų būtų įkurdintos reklamos. Svarstant šią naujovę užvirė arši diskusija. Būta siūlymų klausimą atidėti bei suabejota, ar klaipėdiečiai, besimėgaudami saule uostamiesčio pajūryje, norės spoksoti į reklamomis nukabinėtas persirengimo kabinas.

Būtina atnaujinti inventorių

Rengiantis vasaros sezonui konstatuojama, kad dalis šiltuoju metų laiku uostamiesčio paplūdimiuose pastatomų persirengimo kabinų bei suoliukų smarkiai nusidėvėjo, jų remonto išlaidos kasmet miestui atsieina vis daugiau.

Dalis paplūdimio inventoriaus visai nebetinkami naudoti.

Todėl, anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, reikia įsigyti naujas persirengimo kabinas bei suoliukus.

Skaičiuojama, kad miestui reikia įsigyti 60 persirengimo kabinų ir suoliukų. Vieno tokio rinkinio kaina siekia apie 800 eurų, todėl iš viso toks pirkinys miesto kišenę paplonintų apie 48 tūkst. eurų.

Vis dėlto, uostamiesčio savivaldybėje sugalvota, kaip paplūdimio inventorių atnaujinti neišleidžiant krūvos pinigų iš miesto kišenės.

Kabinas puoš reklamos

Ketvirtadienį posėdžiavusiems Klaipėdos savivaldybės tarybos nariams siūlyta pritarti, jog persirengimo kabinų bei suoliukų tiekėjas, kuris laimės savivaldybės paskelbtą konkursą, pagamintų miestui reikalingus daiktus ir pinigų užsidirbtų ant persirengimo kabinų įrengdamas ir eksploatuodamas reklaminius plotus.

Jau kurį laiką uostamiestis taip įsigyja viešojo transporto laukimo paviljonus. Statant naujus laukimo paviljonus miesto kišenė netuštėja, o jų gamintojas užsidirba eksploatuodamas reklamoms paviljonuose tinkamus plotus.

Nors uostamiesčio politikai palaimino siūlymą paplūdimius užlieti reklamos banga, tačiau posėdžių salėje užvirė karšta diskusija.

Suabejojo ar bus norinčiųjų

Būta nuogąstavimų dėl to, kas bus tokiu atveju, jeigu konkurso metu neatsiras nė vieno norinčiojo tokiomis sąlygomis miestui pagaminti persirengimo kabinas ir suoliukus.

„Domėjausi, ar ta kompanija, kuri dabar mieste stato autobusų laukimo paviljonus, dalyvautų. Dar vakar jie patikino, kad šis konkursas jiems tikrai neįdomus. Tačiau, kiek turime informacijos, kad yra kitų besidominčių kompanijų. Todėl tikimės, kad atsilieps“, – teigė I.Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pastebėjo, kad dar pernai administracija sulaukė dviejų įmonių siūlymų investuoti į kabinas dėl reklamų.

Skyriaus vedėja pastebėjo, kad konkurso metu neatsiradus tiekėjui, dar būtų bandoma taisyti senąsias kabinas.

Siūlė gaminti patiems

Tarybos narys Arūnas Barbšys pastebėjo, kad reklamai teks trys persirengimo kabinų plokštumos, todėl esą stigs vietos poilsiautojams labiausiai reikalingai informacijai – gelbėtojų telefonų numeriams ir kabinų numeracijai.

I.Šakalienė patikino, kad informacinės lentelės, kuriose nuodyti gelbėtojų telefonų numeriai – jau pagamintos ir vos tik atsiradus kabinoms ant jų ir atsiras.

Politikas Viačeslavas Titovas abejojo, ar tikrai uostamiesčio paplūdimių lankytojai norės žiūrėti į įvairiomis reklamomis apkabinėtas persirengimo kabinas ir jau po balsavimo pridūrė, kad verčiau miestas nupirktų lentų bei dažų ir reikalingą paplūdimio inventorių pagamintų pliažus prižiūrintys įmonės darbuotojai.

Epochinės reikšmės klausimas

Tarybos narė Nina Puteikienė rėžė, kad toks sprendimas – pataikavimas verslininkams ir pasiūlė nebalsuoti už minėtą siūlymą bei išnuomoti paplūdimių paslaugų teikimą verslininkams.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas siūlė nesiblaškyti ir pabrėžė, kad toks kabinų įrengimo modelis leis sutaupyti biudžeto lėšų.

Vis dėlto, į užvirusią aršią diskusiją kai kurie politikai pažiūrėjo ir ironiškai.

„Visi suprantame, kad svarstome epochinės reikšmės klausimą. Jeigu šiandien jo neišspręsime – mums nėra ko čia sėdėti. Prisimenu laikus, kai dėl klizmos pirkimo pusę dienos ginčydavomės, o biudžetą patvirtindavome per valandą. Todėl siūlau organizuoti mokslinę konferenciją, kurios globėja būtų Prezidentė ir išspręsti šį epochinės reikšmės klausimą. Siūlau nebalsuoti ir atidėti šį klausimą iki vasaros“, – linksmai rėžė tarybos narys Vytautas Čepas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų