Rekordą pasiekti pavyko: klaipėdietis elektriniu triračiu apvažiavo visą Lietuvą

Pusės kūno nevaldantis klaipėdietis Gintautas Markevičius pasiekė naują šalies rekordą – per 12 dienų elektriniu triračiu apvažiavo visą Lietuvą ir įveikė per tūkstantį kilometrų.

G. Markevičiaus sutiktuvės vakar įvyko toje pačioje vietoje, kur rugpjūčio 9-ąją vyko išlydėtuvės – prie Laikrodžių muziejaus.

Čia keliautojo su dovanomis ir balionais laukė draugai, atvyko pasveikinti ir simbolinę dovaną įteikti Klaipėdos savivaldybės atstovai.

Klaipėdietis su visais pasidalijo savo kelionės įspūdžiais ir iššūkiais, su kuriais teko susidurti. Anot jo, tam tikras kūno dalis po kelionės tebeskauda.

„Šiaip – fantastika, džiaugiausi ir mėgavausi, kad esu kitame Lietuvos krašte ir galėjau pats ten nuvažiuoti, ne mašina, traukiniu, o pats savo triračiu. Būdavo, kad netgi verkdavau iš džiaugsmo, būdavo, kad ir dainuodavau“, – teigė G. Markevičius.

Pasak jo, kiek tiksliai kilometrų elektriniu triračiu įveikė, paaiškės netrukus, bet tikslas – 1 100 kilometrų – pasiektas. Rekordas oficialiai bus užfiksuotas Rekordų akademijoje.

„Nukrito dviračio grandinė. Išsiaiškinau, kad per daug pritepiau tepalų, net varvėjo. Meistras išsikeikė, porą valandų tvarkė, bet neėmė pinigų, sakė, kad negali imti pinigų iš keliautojo. Buvau pas giminaičius, pažįstamus, viešbučiuose ilsėjausi nuo dėmesio. Visuose Lietuvos pakampiuose mane atpažino“, – pasakojo keliautojas.

G. Markevičius taip pat priminė, kas jį motyvavo keliauti, ir atskleidė, kokių tikslų sieks kitąmet.

„Trys dalykai, kurie mane traukia toli važiuoti, – begalinis džiaugsmas, dar toliau važiuoji – dar daugiau džiaugsmo, dar daugiau šventės. Antras dalykas, aš rodau pavyzdį nedejuoti, kad viską skauda, o kad galima važiuoti, eiti, plaukti, bet nedejuoti. O trečias dalykas, ačiū rėmėjams už palaikymą. Ir visi draugai mane palaiko. Noriu apvažiuoti Lietuvą, Latviją, Estiją. Nežinau, gal prireiks mėnesio ar daugiau, noriu neskubėti“, – teigė rekordininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
važiuosiu paspirduku atbulas aplink Kauną...

kolchoznykas

kolchoznykas portretas
kada toks veltėdis dirba, kad užsiima tokiomis nesąmonėmis???/

Važiavo \\\\\.../////

Važiavo  \\\\\...///// portretas
12 dienų,o kiek dienų bataraikas krovėsi,manau 8 dienas,kaip ir el'mobilį 2/3 laiko sugaišti kraudamas nei važiuodams.___Sveikinu rekordininką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių