Rengs pietinių uosto vartų projekto siūlymus

Kitų metų pradžioje paaiškės, kaip atrodys Klaipėdos valstybinio jūrų uosto pietinių vartų kompleksas.

Derins ir su buriuotojais

Po konkurso bus pasirašoma sutartis su bendrove „Sweco Lietuva“. Ji už beveik 62 tūkst. eurų parengs uosto pietinių vartų komplekso statybos projektinius pasiūlymus.

Pirminiai projektiniai pasiūlymai turėtų būti pateikti per 7 mėnesius. Nors užsakovas Uosto direkcija, tačiau pietinės dalies išvystymo planuojamus variantus ketinama pristatyti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai ir buriuotojų bendruomenei. Pristatymo metu gavus pastabų į jas ketinama atsižvelgti ir tikslinti pirminių projektinių pasiūlymų variantus.

Po to uosto pietinių vartų komplekso išvystymo projektiniai pasiūlymai bus teikiami derinti į Uosto techninę tarybą.

Suformuos vietas laivams

Kas yra tie uosto pietiniai vartai, juo labiau jų kompleksas, nedaug žino ne tik klaipėdiečiai, bet ir patys uosto darbuotojai.

Uosto pietinių vartų kompleksą sudarys apie 1,24 km ilgio pie-tinė damba ir apie 0,88 km ilgio šiaurinė damba, mažųjų ir pramoginių laivų uosto (marinos) infrastruktūra, naujai suformuoti sausumos plotai pietinių uosto vartų komplekso akvatorijoje.

Rengiant akvatorijos tarp pie-tinių vartų apsauginių dambų gilinimo ir įplaukos kanalo formavimo sprendinius, bus nustatyti ir maksimalūs laivų, kurie į pietinę uosto dalį galės atplaukti, parametrai. Planuojama, kad bus suformuotos ir laivų išdėstymo schemos.

Analizuojant uosto pietinių vartų kompleksą ketinama įvertinti ir galimus vandens transporto ryšius su Neringa.

Statybų data nežinoma

Šiuo metu jau yra parengti valčių prieplaukos Smeltės pusiasalyje inžineriniai geologiniai tyrimai ir pateikta jų ataskaita. Taip pat parengta Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo koncepcija, kurioje numatyti ir galimi pietinės dalies uosto išvystymo planai.

Rengdama uosto pietinių vartų komplekso statybos projektinius pasiūlymus bendrovė „Sweco Lietuva“ turės pateikti pasiūlymus dėl pietinių vartų komplekso statybos etapais. Darbai prasidėtų nuo apsauginių dambų krantinių statybos. Taip pat vyks akvatorijos gilinimo ir farvaterio formavimo darbai, akvatorijoje planuojamos suprastruktūros įrengimo darbai.

Kada vyktų paties komplekso statybos kol kas neaišku. Pagal artimiausių 5 metų uosto vystymo planus pietinių vartų komplekso išvystymas iki šiol nebuvo numatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Senai reikejo statyt,kad nevarytu to suraus vandens i marias,visa gelavandene zuvis kaliningrado srityje nustumta

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Šiandien ne balandžio 1-oji? Nes "pietiniai uosto vartai" man panašiau į pokštą. Labai netikėta idėja. Dar tik vakar verkėm, kad pinigų lietaus kanalizacijai neturim, o čia še tau - pramoginėms valtims kilometrinės dambos ir kita "suprastrukūra"! Pasirodo, miestas yra paskutinis ubagas, o to miesto uostas - turtuolis, galintis įgyvendinti bet kokią fantaziją!.. Ta proga kirba ir nefinansiniai klausimėliai - o kaip su suskystintų dujų terminalo apsaugos zona, kaip su žuvų migracijos keliais?

>

> portretas
gal tu dar neskubėk palikti durnyno,dar pasigydyk
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių