Pereiti į pagrindinį turinį

Renovacijai Klaipėdoje – piniginė injekcija

2016-05-11 17:00

Per savivaldybę renovuojamiems daugiabučiams namams skirtas finansavimas. Už gautą sumą, jei viskas bus gerai, numatyta atnaujinti keturis pastatus. Finansavimo laukia dar šeši namai, kurie darbus galėtų pradėti jau dabar.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pagal daugiabučių namų modernizacijos programą, kurioje dalyvauja ir savivaldybė, yra numatyta atnaujinti 27 pastatus. Iš jų darbai visiškai užbaigti viename – Švyturio gatvės 8-ajame name. Pastatas tinkamu naudoti pripažintas sausio pabaigoje.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausioji specialistė Inga Kubilienė pasakojo, kad baigta ir Pušyno gatvės 29A daugiabučio namo renovacija. Liko sutvarkyti dokumentus. Planuojama, kad jis tinkamu naudoti turėtų būti pripažintas gegužės viduryje.

Iki liepos vidurio numatyta finišuoti ir Sportininkų gatvės 28-ajame name. Darbai čia užsitęsė dėl strigusio finansavimo.

Renovacijos pabaigą greitai galės švęsti ir Taikos prospekto 8-ojo namo gyventojai. Čia atlikta 99,9 proc. darbų. Taip pat liko sutvarkyti tik dokumentus.

Kovą finansavimą renovacijai gavo dar du per savivaldybę renovuojami namai – Nidos gatvės 40 ir Taikos prospekto 33. Darbai čia jau pradėti.

Dabar finansavimas gautas keturių namų – Taikos prospekto 35B, 35C, Sportininkų gatvės 8, I.Simonaitytės gatvės 17 – renovacijai. Tačiau, anot I.Kubilienės, su paskutiniuoju kilo problemų.

„I.Simonaitytės gatvės 17-ojo namo rangovas pradėjo bankroto procedūrą. Jei spėsime greitai nutraukti sutartį su juo ir išrinkti naują įmonę, kuri atliks darbus, tada finansavimas bus skirtas šiam namui. Priešingu atveju pinigus teks paskirstyti kitiems. Šis namas didelis, todėl už renovacijai reikiamą sumą būtų galima atnaujinti kelis mažesnius“, – komentavo vyriausioji specialistė.

Renovacijos darbai prasidėjo ir Pušyno gatvės 29-ajame name. Finansavimas jam turėtų būti skirtas artimiausiu metu.

I.Kubilienė teigė, kad dar šešiuose namuose jau galėtų startuoti renovacijos darbai – jie yra išsirinkę rangovus. Tačiau jiems dar nėra skirtas finansavimas. Žadėta, kad tai bus atlikta gegužės pabaigoje.

Likę namai, kurie atnaujinami per savivaldybę, dar neturi rangovų. Sudėtingiausia situacija – trijuose pastatuose. Čia niekaip nepatvirtinami pakoreguoti investiciniai projektai. Gyventojai neapsisprendžia, ar pritarti išaugusioms investicijoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų