Pereiti į pagrindinį turinį

Renovacijai reikės daugiau gyventojų balsų

2013-06-27 08:15
Renovacijai reikės daugiau gyventojų balsų
Renovacijai reikės daugiau gyventojų balsų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Renovuoti numatytuose namuose darbams turės pritarti daugiau gyventojų nei būna paprastai. Pasak uostamiesčio savivaldybės darbuotojų, to prašo paskolas išduodantis bankas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad rengiantis renovacijai jau pasirašyta sutartis su investicinių projektų rengėjais, kurie buvo išrinkti konkurso būdu.

Planuojama, kad jų atstovai atvažiuos į Klaipėdą ir vyks į 24 daugiabučius namus, kuriuos numatyta renovuoti.

Investicinius projektus būtina parengti per 50 dienų nuo sutarties pasirašymo – iki rugpjūčio vidurio.

Pasak L.Dūdos, parengus investicinius projektus bus aišku, kiek kainuos renovacija kiekviename name. Tada gyventojai turės apsispręsti ir raštu pateikti savo nuomonę dėl renovacijos. Anot L.Dūdos, nors įprastai užtenka, kad darbams pritartų 50 proc.+1 būstų savininkų, bankas nori, kad jų būtų daugiau – 60 proc.

„Preliminarūs susirinkimai buvo surengti. Namų gyventojai sutiko pradėti renovaciją. Tačiau susirinkimus reikės dar kartą organizuoti, kai bus parengti investiciniai projektai. Gyventojai turės apsispręsti galutinai“, – tvirtino direktorius.

Namų, kurie renovuojami pagal naująją programą, gyventojai gali gauti iki 40 proc. paramos iš valstybės. Kokio dydžio parama bus, priklausys nuo pasiekto pastato energetinio efektyvumo.

Taip pat teigiama, kad didesnę paramą gaus namai, kurie renovaciją pradės iki spalio 1 d. Taip norima paspartinti procesus, kad namuose neužtruktų gyventojų susirinkimai.

L.Dūda dar kartą pabrėžė, kad paskolas iš banko darbams ims ne patys gyventojai, o savivaldybės paskirti administratoriai. Jų yra šeši. Jiems bus mokama 0,35 lito už kvadratinį metrą.

Administratorių darbą kontroliuos savivaldybė. Ji stebės, kaip renkamas rangovas, atsiskaitoma su banku, dalyvaus priimant darbus. Tam reikės papildomų etatų.

Paskolas renovacijai išduos vienas bankas, už jas gausiantis 3 proc. palūkanas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų