Pereiti į pagrindinį turinį

Iš renovacijos priešininkų atims lengvatas

2013-05-29 19:17
Iš renovacijos priešininkų atims lengvatas
Iš renovacijos priešininkų atims lengvatas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Renovuoti daugiabutį namą atsisakę gyventojai pamažu neteks kompensacijų už šildymą. Pastatuose, kuriuos jau numatyta atnaujinti Klaipėdoje, gyvena pustrečio šimto žmonių, turinčių šią lengvatą.

Renovacijos priešams – apynasris

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisos įsigalios nuo birželio 1 dienos.

Pagal jas numatyta, kad jei daugiabučio namo buto savininkas, kuris gauna kompensaciją už šildymą, nedalyvavo susirinkime, svarstant namo atnaujinimo projektą, arba atsisakė dalyvauti įgyvendinant jį, jam artėjantį šildymo sezoną kompensuojamų būsto šildymo išlaidų dalis mažinama 50 proc.

Nuo kito šildymo sezono tokiam gyventojui lengvata apskritai neskiriama. Tai truks, kol bus baigtas daugiabučio namo atnaujinimo projektas, bet ne ilgiau nei trejų metų šildymo sezonus. Įskaitomi ir atvejai, kai dėl šių asmenų veiksmų daugiabučio namo atnaujinimo projektas nebuvo pradėtas įgyvendinti.

Pagal naująją programą Klaipėdoje yra numatyta renovuoti 24 namus. Juose gyvena 249 žmonės, kurie gauna kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį.

Tačiau kiekviename name gyvena skirtingas lengvatas gaunančių gyventojų skaičius.

Pavyzdžiui, 30 butų name gyvena 5, 75 butų name – 9, 108 butų name – 27, 208 butų name – 36 klaipėdiečiai, kuriems skirtos kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį.

„Gyventojų, kuriems skirtos lengvatos, skaičius nėra lemiamas, balsuojant už renovaciją. Nors ir nė vienas jų nebalsuotų, namą būtų galima renovuoti“, – tvirtino savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, žmonės, kurie gauna kompensacijas už šildymą, turėtų pritarti namo renovacijai.

„Valstybė jiems kompensuos ir namo atnaujinimo darbus, ir šildymo išlaidas. Žmonės tikrai neįlįs į skolas“, – pabrėžė L.Dūda.

Penktadienį turėtų būti paskelbta, kas rengs investicinius projektus 24 namams, kuriuos numatyta atnaujinti pagal naują programą. Konkurse dalyvavo 6 įmonės.

Jei nebus skundų, konkurso nugalėtojas bus kviečiamas pasirašyti sutartį.

Anot L.Dūdos, po investicinių projektų parengimo gali keistis namų, kuriuos reikia renovuoti, skaičius. Žmonės gali nesutikti dėl darbų kainos.

Investiciniai projektai turi būti parengti per 50 dienų nuo sutarties pasirašymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų