Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkimai kainuos tūkstančius

2014-04-15 08:29
Kainuos: už 7 naujas balsavimo kabinas ir 5 balsadėžes iš miesto biudžeto teks pakloti 10 tūkst. litų.
Kainuos: už 7 naujas balsavimo kabinas ir 5 balsadėžes iš miesto biudžeto teks pakloti 10 tūkst. litų. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Lietuvos prezidento ir Europos Parlamento rinkimai Klaipėdai šiais metais kainuos 74,5 tūkst. litų. Daugiau nei pusė šios sumos teks pakloti už politinės reklamos stovų prie rinkimų apylinkių nuomą, dar teks pirkti naujas balsavimo kabinas, balsadėžes ir vėliavas.

Prie uostamiesčio mokyklų, kitų biudžetinių įstaigų, kuriose įsikuria rinkimų apylinkės, jau pradėtos statyti trikampės metalinės konstrukcijos, ant kurių bus tvirtinama politinė kandidatų reklama.

Miestas šiuos politinės reklamos stovus nuomoja iš privačios bendrovės, kuri laimėjo konkursą teikti tokią paslaugą. Už 45 tūkst. litų verslininkai mėnesiui išnuomos šias konstrukcijas ir privalės jas visą tą laiką prižiūrėti, kad politinė reklama nebūtų nudraskyta, o patys stovai – nenuversti.

Teisės aktuose numatyta, jog savivaldybės administracija rinkimų apylinkes privalo aprūpinti įranga – iškabomis, balsavimo kabinomis, balsadėžėmis, interneto ryšiu.

"Šiuo metu skaičiuojame, kiek yra balsadėžių, balsavimo kabinų, iškabų, kiek jų trūksta. Paraleliai šį darbą atlieka ir Klaipėdos rinkimų komisija. Šią savaitę turi paaiškėti galutiniai rezultatai", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Klaipėdos savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Imbrus teigė, kad teks pirkti 7 naujas balsavimo kabinas, 5 balsadėžes ir 5 iškabas, kurios jau susidėvėjusios.
Kiekviena medinė kabina ir balsadėžė kainuos – po 732 litus. Tokia esą buvo pasiūlyta mažiausia jų kaina.

"Klaipėdoje yra 55 rinkimų apylinkės. Per rinkimus į Europos Parlamentą apylinkėse privalės kabėti ir ES vėliavos. Tiems, kas jų neturi ir negali įsigyti, privalėsime nupirkti. Viena vėliava gali kainuoti nuo 70 iki 100 litų", – skaičiavo R.Imbrus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų