Robotų varžybose Klaipėdoje – moksleivių kova dėl titulų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos prekybos centre "Akropolis" vyko respublikinės moksleivių VEX IQ robotų konstruktorių varžybos "VEX robo Akropolis 2020". Tai jau treti metai, kai moksleiviai yra kviečiami į rimtą VEX robotų kovą dėl geriausiųjų vardo bei titulo.

Klaipėdos prekybos centre "Akropolis" vyko respublikinės moksleivių VEX IQ robotų konstruktorių varžybos "VEX robo Akropolis 2020". Tai jau treti metai, kai moksleiviai yra kviečiami į rimtą VEX robotų kovą dėl geriausiųjų vardo bei titulo.

Viena renginio organizatorių Loreta Vitkevičienė pasidžiaugė, kad šie metai ypatingi, nes renginys "užaugo" ir tapo respublikinėmis varžybomis.

Jose galėjo dalyvauti 1–9 klasių moksleiviai.

Visos komandos buvo suskirstytos į du pogrupius: 1–4 ir 5–9 klasių.

"Šiais metais buvo sulaukta 21 komandos paraiškos dalyvauti robotų kovose. 1–4 klasių komandos turėjo atlikti rungtį "Kubų dėlionė". Moksleiviai turėjo po 5 bandomuosius važiavimus. Po jų buvo sumuojami balai ir trys daugiausia taškų surinkusios komandos tapo varžybų nugalėtojomis", – paaiškino L.Vitkevičienė.

5–9 klasių moksleiviams varžybos vyko pagal "VEX IQ Challenge squareo away" taisykles.

Komandos turėjo keturis bandomuosius važiavimus.

Išaugo: šie metai ypatingi tuo, kad renginys išaugo iš miesto ribų ir tapo respublikinėmis varžybomis. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Po jų aštuonios daugiausia taškų surinkusios komandos kovojo atkrintamosiose kovose, kol galiausiai liko keturios stipriausios, kurios kovėsi dėl prizinių vietų.

Po beveik 4 valandas trukusių robotų kovų paaiškėjo stipriausieji ir geriausieji.

1–4 klasių pogrupyje čempionu tapo ir pirmąją vietą iškovojo komanda "Tauralex-3" (Aleksejus Andrejevas).

Antrąja vieta džiaugėsi komanda pavadinimu "Komanda" (Vakaris Borta ir Jonas Lukas).

Trečiosios vietos laimėtojais tapo komanda "Mažvydukai" (Gabija Vyšniauskaitė ir Kristupas Šverys).

5–9 klasių pogrupyje geriausiųjų vardą iškovojo ir pirmąją vietą laimėjo komanda "Light Speed" (Danielius Rudys ir Šarūnė Kiškūnaitė).

Antrąją vietą iškovojo komanda "R.C.Neptūnas" (Marius Dapkevičius).

Na, o trečia liko komanda pavadinimu "Geri žmonės" (Domas Borta ir Matas Simonavičius).

"Šiais metais renginio metu savo jėgas išbandyti galėjo ir turnyro svečiai, stebėtojai bei lankytojai. Varžybų dalyviai apmokė, kaip reikia naudotis robotais, kokios yra pagrindinės taisyklės. Varžybų žiūrovai turėjo galimybę taip pat padalyvauti robotų kovose. Esame dėkingi renginio globėjui technologijų mokytojui ekspertui Audriui Česneliui, renginio draugui Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijai už bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant varžybas bei, žinoma, prekybos centro "Akropolis" vadovams", – teigė L.Vitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių