Rotušės perėmimo finišas: kam bus naudojamos atlaisvintos erdvės?

Iš Turto bankui priklausančio rotušės pastato, kuriame reziduoja Klaipėdos meras, jo pavaduotojai ir tarybos sekretoriatas, beveik prieš mėnesį išsikraustė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų administracija. Jų nuomotos patalpos kol kas tuščios, kas ten įsikurs, paaiškės, kai miestas galutinai perims šį pastatą savo žinion.

Dešimtmetį užtrukę Klaipėdos savivaldybės mainai su Turto banku dėl rotušės perėmimo jau eina į pabaigą.

Artimiausiu metu savivaldybė pagaliau taps rotušės savininku, o Turto banko rūpestis bus, kaip pamažu ją atlaisvinti nuo valstybinių institucijų – Statybų inspekcijos ir Žemėtvarkos tarnybos.

"Laukiame Turto fondo galutinio sprendimo dėl visų patalpų perdavimo savivaldybei. Dabar, pagal mūsų priimtus sprendimus, nuosavybės teise turime perimti visas patalpas. Likusiems nuomininkams Turto bankas ieško patalpų, vis dėlto veikiausiai rotušę perimsime su visais jų naudotojais, tačiau jų tikrai nemesime į gatvę, kol bus rastos kitos patalpos. Bet Klaipėdoje stinga laisvų valstybinių pastatų administracinei veiklai", – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vadovas Edvardas Simokaitis.

Kam savivaldybė naudos atlaisvintas erdves rotušėje – administracijai ar reprezentacijai – dar nenuspręsta.

Iš rotušės pastato Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų administracija, kuri čia užėmė beveik 200 kv. m plotą, jau išsikėlė.

Pernai vasarą Seimas pakluso Prezidento veto ir neleido politinėms partijoms bei Prekybos, pramonės ir amatų rūmams toliau neatlygintinai naudotis valstybės ir savivaldybių patalpomis.

Pagal naująjį įstatymą, savivaldybė neprivalo šiai įstaigai siūlyti kitų patalpų ir nuomoti jas panaudos pagrindais.

Turto banko patalpų nuomos sutartis su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais galiojo iki šių metų vasario 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių