Rudens semestrą prie jūros pasitinka 34 užsienio studentai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo pirmoji savaitė yra išskirtinė ne tik Klaipėdos universiteto pirmakursiams, bet ir užsienio studentams, kurie atvyko į Klaipėdą studijuoti pagal įvairias mainų programas.

Populiariausia bei visiems geriausiai žinoma – 1987 metais įsteigta „Erasmus“ programa. Rudens semestrą prie jūros pasitinka 34 studentai iš įvairių pasaulio šalių: Ispanijos, Turkijos, Italijos, Čekijos, Vokietijos, Rumunijos, Latvijos, Baltarusijos, Malaizijos, Kroatijos, Belgijos, Portugalijos, Nigerijos, Armėnijos bei Kazachstano, praneša ku.lt.

Kad pirmoji rugsėjo savaitė studentams būtų kuo įsimintinesnė, Klaipėdos ESN (Erasmus Students Network) organizacijos nariai – Klaipėdos universiteto studentai – surengė įvairiausių pramogų. Pirmąją dieną užsienio studentams buvo papasakota apie Lietuvą, Klaipėdą ir Klaipėdos universitetą. Atvykusieji turėjo galimybę ne tik pademonstruoti savo žinias apie mūsų šalį, bet ir šiek tiek susipažinti su kitais mainų programų dalyviais.

Rugsėjo 4-osios popietę vyko Klaipėdos universiteto studentės Agnės Bytautaitės surengta ekskursija po Klaipėdos senamiestį, kurioje dalyvavo ne tik Klaipėdos universitete, bet ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje studijuosiantys studentai. Kitomis dienomis kitataučiai turės galimybę pasigrožėti Girulių paplūdimiu, dalyvauti orientacinėse varžybose bei aplankyti vietas, kuriose šį semestrą galės praleisti savo laisvalaikį.

Neseniai Klaipėdos universiteto miestelyje (Knygyno pastate) įrengtose patalpose ESN organizacijos nariai laukia naujų dalyvių, kurie norėtų save realizuoti tarptautinėje veikloje, pagerinti savo anglų kalbos žinias bei susirasti draugų iš viso pasaulio. Susidomėjusiems kreiptis el. paštu kuk@esnlithuania.org

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių