Rudens sezono pokyčiai: Klaipėdoje pasikeitė parkavimo įkainiai

Pasikeitė sezonas – pakilo kainos. Jau keletą dienų galioja nauja tvarka automobilių vairuotojams – Klaipėdoje pasikeitė parkavimo įkainiai.

Klaipėdiečiai jau pastebėjo išaugusias parkavimo kainas. Tačiau mėgstantiesiems pailsėti prie jūros gera naujiena – parkavimas iki kitų metų gegužės 1 d. nemokamas.

Vienas pagrindinių pokyčių – didesni įkainiai raudonojoje zonoje.

Kadangi Senamiestis priklauso būtent šiai zonai, miesto gyventojai atkreipė dėmesį, kad, anksčiau už valandą mokėję 90 centų, dabar turi mokėti net 60 centų brangiau – 1,5 euro.

Be to, ir už trumpesnį stovėjimo laiką tenka mokėti daugiau – už 12 minučių – 30 centų. Anksčiau už tokią sumą stovėti buvo galima 20 minučių.

Piliavietės aikštelėje ir Poilsio parko prieigose (gretimose teritorijose ir Parko gatvėje), esančiose geltonojoje zonoje, sutrumpėjo apmokestinamos valandos.

Rinkliava čia bus renkama 8–18 val. visomis savaitės dienomis.

Važiuojantiesiems pasigrožėti jūra svarbu žinoti, kad rinkliava nerenkama žaliojoje ir geltonojoje tarifinėse zonose.

Už parkavimą nereikės mokėti ir Smiltynėje, kuri yra raudonojoje zonoje. Ši tvarka galioja iki kitų metų gegužės 1 d.

Vairuotojų patogumui naujovė – klaipedatransport.lt internetinėje svetainėje nurodytas realus laisvų stovėjimo vietų skaičius, padėsiantis pasirinkti geresnę parkavimo vietą.

"Kol kas tai transliuojama tik mūsų internetinėje svetainėje. Savo programėlės tikrai nekursime. Laukiame, kada jų kūrėjai integruos šią naujovę į savo programėles", – kalbėjo įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Andrius Samuilovas.

Artimiausi pokyčiai – 2022 m. sausio 1 d. Tuomet plėsis rinkliavos zonos, keisis leidimų ir abonementų kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valdžios vyrai jug ateis laikas kad ir jums bus blogas gyvenimas ,sąžiningai dirbkite už žmogaus gerovė kad liaudis butu patenkinti o ne keikti

Anonimas

Anonimas portretas
Niekam tų nesąmonių nereikia, nebent kam nubyra nuo paties apmokestinimo versliuko

kaip gerai gyventi iš mokesčių mokėtojų kišenės

kaip gerai gyventi iš mokesčių mokėtojų kišenės portretas
Jei didinti,tai godžiai. O kam taupyti, galvoti....Tik įdomu kokiu pagrindu. Nereikia nei galvos sukti iš kur gauti pinigų. Skirtingai kaip verslui. Čia - trūksta, tai didinam, kažkas brangsta- o kam ieškoti, vistiek sumokės.Negražu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių