Rugsėjo 1-oji – diena vėliau

  • Teksto dydis:

Nauji mokslo metai šį rudenį prasidės ne Mokslo ir žinių dieną – rugsėjo 1-ąją, o rugsėjo 2-ąją.

Nauji mokslo metai šį rudenį prasidės ne Mokslo ir žinių dieną – rugsėjo 1-ąją, o rugsėjo 2-ąją.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vyriausioji specialistė Raimonda Stirbienė informavo, kad oficialūs renginiai į kitą dieną nukeliami vieningu bendrojo lavinimo įstaigų vadovų susitarimu.

„Susisiekėme su mokyklų direktoriais ir prašėme jų pačių pareikšti nuomonę, kurią dieną būtų patogiau organizuoti minėjimą. Tarėmės ir su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku. Draugiškai nusprendėme rugsėjo 1-ąją švęsti rugsėjo 2-ąją. Tai iš dalies susiję ir su finansiniais dalykais. Ne paslaptis, kad darbo užmokesčio tarifai savaitgaliais yra didesni“, – kalbėjo R.Stirbienė.

Pasak jos, tokį sprendimą priėmė dauguma Lietuvos mokyklų.

Mokslo metų pradžia uostamiestyje bus paminėta kaip ir kiekvienais metais – prie Martyno Mažvydo paminklo susirinks uostamiesčio pirmokai ir abiturientai.

„Manome, kad Mokslo ir žinių dieną būtina puoselėti tradicijas, todėl į pirmąją pamoką palydimi pirmokėliai ir vėl susirinks Lietuvininkų aikštėje. Planuojama, kad eisenos šiais metais nebus. Centrinėmis miesto gatvėmis iki Sausio 15-osios gatvės judės tik tradicinė automobilių kolona, lydima skambučių garsų“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

Kaip teigė R.Stirbienė, nauji mokslo metai prasidės džiuginančiu faktu – mokyklas lankys daugiau pirmokų nei ankstesniais metais.

„Tikslesnės statistikos, susijusios su rugsėjį mokyklas pradėsiančiais lankyti moksleiviais, dar neturime. Tik paskutinę rugpjūčio savaitę paaiškės tikslesni skaičiai. Tada bus galima pasakyti, kiek vaikų rinksis į mokyklas, kiek mokytojų dirbs ir kitus duomenis“, – aiškino vyriausioji specialistė.

Klaipėdos mieste yra 12 gimnazijų, viena vidurinė, 9 progimnazijos ir 14 pradinių mokyklų, taip pat licėjus, skirtas itin gabiems vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
gerai, kad ji is viso bus...su musu politka po 5 metu rastinga zmogu bus sunku surast...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių