Pereiti į pagrindinį turinį

Rūkaliams viešose vietose – tramdomieji ženklai

2010-05-27 05:00
Įspėjimas: Skulptūrų parko prieigose jau sustatyti rūkyti šioje poilsio zonoje draudžiantys ženklai.
Įspėjimas: Skulptūrų parko prieigose jau sustatyti rūkyti šioje poilsio zonoje draudžiantys ženklai. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Skulptūrų parke rūkantys žmonės nebegalės pasiteisinti, jog nežinojo, kad ši erdvė paskelbta nerūkymo zona. Parko prieigose galiausiai pastatyti ženklai, informuojantys apie draudimą pešti dūmą.

Pastačius ženklus, po kelių dienų parke apsilankė ir policijos pareigūnai. Tačiau jie rūkalius tik įspėjo ir dar kartą priminė, jog Skulptūrų parkas yra nerūkymo zona.

Už rūkymą vietose, kuriose pešti dūmą yra uždraudusi miesto taryba, gresia bauda iki 50 litų.

Klaipėdos politikai nerūkymo zonomis yra paskelbę ir visus uostamiesčio paplūdimius, išskyrus pliažą prie Danės upės.

Paplūdimių prieigose dar nėra pastatyti ženklai, draudžiantys rūkyti, bet jie išdygs iki birželio 1 dienos. Pliažuose bus galima rūkyti tik keliose specialiose vietose. Jos bus įrengtos prie gelbėjimo stočių ir paplūdimio kavinių.

Nors yra skeptikų, kad draudimas rūkyti pliažuose bus neefektyvus, nes niekas rūkalių nebaus, Miesto ūkio departamento direktorius patikino, jog kontrolė bus griežtesnė.

Šiuo metu su policija vyksta derybos, nes iš jos norima pirkti paslaugą – pareigūnų patruliavimą paplūdimiuose.

„Policininkai prižiūrės, kad kopų neardytų keturračiais važinėjantys piliečiai, kontroliuos, kaip poilsiautojai laikosi maudymosi taisyklių ir, žinoma, prižiūrės, kad pliažuose niekas nerūkytų“, – tvirtino L.Dūda.

Paklaustas, kodėl sutartis dar nėra pasirašyta, departamento direktorius teigė, jog savivaldybės juristai dar derina sutarties sąlygas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų