Pereiti į pagrindinį turinį

Rūkalius persekios tikrintojai

2013-03-25 18:00
Rūkalius persekios           tikrintojai
Rūkalius persekios tikrintojai / Vytauto Petriko nuotr.

Rūkančių moksleivių uostamiestyje nemažėja. Dvi dienas vykusių patikrinimų metu buvo nustatyta per dvidešimt pažeidėjų. Žadama, kad nuo balandžio vidurio rūkančių nepilnamečių kontrolė griežtės.

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir policijos pareigūnai praėjusią savaitę tikrino, ar moksleiviai nerūko mokyklų teritorijose.

Per dvi dienas buvo patikrintos šešios švietimo įstaigos. Užfiksuoti 22 mokyklų teritorijose rūkę moksleiviai. Tarp jų buvo 9 vaikinai ir 13 merginų.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Poimanskis tvirtino, kad rūkančių moksleivių yra kur kas daugiau, nei užfiksuota pažeidimų.

Pasak jo, pavasarį prie kai kurių mokyklų vos ne pusė jos mokinių būriuojasi su cigaretėmis.

Pasitaiko, jog nepilnamečiai, pamatę tikrintojus, pradeda bėgti ar išėję iš mokyklos su cigarete rankoje grįžta atgal ir mobiliuoju telefonu apie vykdomą patikrinimą praneša savo draugams.

„Matyt, jau atpažįsta“, – spėjo valdininkas.

Pasak M.Poimanskio, neretai būna taip, kad kitą pertrauką po patikrinimo mokiniai vėl sugrįžta į tą pačią vietą.

Už nepilnamečių rūkymą mokyklos teritorijoje ar viešose vietose gresia simbolinė bauda – 10 litų, jei susimokama per dešimt dienų nuo protokolo surašymo.

„Baudomis šiuo atveju nieko nepasieksi. Jei mokiniai sugeba nusipirkti cigarečių pakelį už 10 litų, tai nemanau, kad kiltų bėdų dėl baudos susimokėjimo. Vykdomi patikrinimai yra daugiau prevenciniai. Sučiuptų nepilnamečių į svarstymą prašoma ateiti su vienu iš tėvų“, – pasakojo M.Poimanskis.

Jo teigimu, norėtųsi, kad daugiau dėmesio rūkantiems mokiniams skirtų pedagogai.

„Jie juk pažįsta vaikus. Pedagogui ar kitam mokyklos darbuotojui užtektų išeiti pertraukos metu į vietą, kur rūko mokiniai, surašyti jų pavardes ir sąrašą atsiųsti mums. Mums to užtektų, kad pradėtume procedūrą“, – aiškino pavaduotojas.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai rūkorių žvalgėsi ne tik mokyklų teritorijose, bet ir prie netoli mokyklos esančių daugiabučių namų, kur dažnai parūkyti rinkdavosi moksleiviai.

„Užsukome į vieną laiptinę, kur anksčiau buvome lankęsi dėl nesibaigiančių gyventojų skundų. Tačiau tąkart laiptinėje nebuvo nė vieno mokinio. Nežinau, kas tam turėjo įtakos – geras oras ar ankstesnis patikrinimas“, – svarstė M.Poimanskis.

Jis priminė, kad nepilnamečiams draudžiama rūkyti visoje Klaipėdoje. Miesto taryba nėra atšaukusi tokio sprendimo. Teismas jo galiojimo taip pat nėra sustabdęs.

Nuo balandžio vidurio patikrinimus dėl nepilnamečių rūkymo ketinama vykdyti kiekvieną savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų