Rūkalų kontrabandininkai įkliuvo su įkalčiais

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnams įkliuvo du cigarečių nešikai ir jų laukęs asmuo.

Sekmadienį vakare Pagėgių rinktinės pasieniečiai ties Šilutės rajono savivaldybės Galzdonų kaimu užfiksavo su asmenis, nešančius ryšulius iš Nemuno upės salos. Pareigūnai taip pat pastebėjo, kad ant kranto nešikų laukia automobilis „Mitshubishi Galant“.

Šią salą yra suformavusi upės senvagė. Potvynio metu ji būna apsemta, o nuslūgus upės vandeniui, į salą galima patekti sukrautų akmenų taku. Nešikus pasieniečiai sučiupo vos šiems spėjus pasiekti sausumą. Čia pat sulaikytas ir automobilyje jų laukęs vyras.

Paaiškėjo, kad abu cigaretes gabenę asmenys yra 25 ir 27 metų Klaipėdos rajono, o lūkuriavęs vyras - 28 metų Šilutės rajono savivaldybės gyventojas. Jo automobilio bagažinėje buvusioje žvejybos įrankių dėžėje VSAT pareigūnai aptiko 49 pakelius cigarečių „Jing Ling“ su rusiškomis banderolėmis.

Sulaikytieji cigarečių nešikai prisipažino, kad saloje yra likusios dar keturios pakuotės su rūkalais. Netrukus VSAT patruliai nurodytoje vietoje iš tiesų rado juoda polietileno plėvele bei lipnia juosta apvyniotas cigarečių dėžes. Iš viso sulaikyti beveik trys tūkstančiai pakelių rusiškų cigarečių.



Paaiškėjo, kad abu kontrabandos nešikai neturi leidimo būti valstybės sienos apsaugos zonoje. Dėl Pasienio tęsinio režimo taisyklių pažeidimo jiems pradėtos administracinės teisenos.

Krovinio laukęs šilutiškis leidimą būti sienos apsaugos zonoje turėjo, tačiau jį pareigūnai anuliavo bei pradėjo administracinę teiseną dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tokį patį pažeidimą administracinės teisenos pradėtos ir abiem klaipėdiečiams.

Surinktą bylos medžiagą pasieniečiai perduos Šiltutės rajono apylinkės teismui. Trijulė po apklausos paleista. Kontrabandinių cigarečių krovinys ir automobilis laikinai saugomi VSAT Pagėgių rinktinės Plaškių užkardoje.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių