Pereiti į pagrindinį turinį

Rūko gatvės laukia pokyčiai

2022-11-28 09:07

Pavojingo eismo ir automobilių statymo Rūko gatvėje problemos turėtų būti išspręstos. Žmonės jau sulaukė oficialaus Klaipėdos savivaldybės atsakymo dėl pakeitimų, kurie, tikimasi, bus įgyvendinti netrukus. Jau aišku, kad šioje gatvėje bus uždrausta statyti mašinas.

Pasikeitė: dėl Klemiškės gatvėje vykdomos rekonstrukcijos daugelis vairuotojų renkasi važiuoti Rūko gatve.
Pasikeitė: dėl Klemiškės gatvėje vykdomos rekonstrukcijos daugelis vairuotojų renkasi važiuoti Rūko gatve. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nupirko sferinį veidrodį

Prasidėjus rekonstrukcijai Klemiškės gatvėje, daugelis vairuotojų, siekdami išvengti spūsčių, sukdavo į Rūko gatvę.

Pastarojoje atsirado ne tik spūstys, bet ir kilo pavojus pėstiesiems, kuriems čia nėra net šaligatvio.

Bendruomenės pastangomis buvo nupirktas sferinis veidrodis. Savivaldybė jį pastatė, bet problema niekur nedingo.

"Ten labai intensyvus eismas ir labai pavojingai važiuoja mašinos. Jaunystės ir Rūko gatvių sankryža – nedidelė, ten esantis namas yra beveik gatvėje, nėra net šaligatvio. Žmogus eina iš parduotuvės, o vairuotojas nemato, kas dedasi už posūkio", – teigė asociacijos Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė.

Paspirtukais lekia gatve

Sutemus pėstieji tampa nematomi, nes dažniausiai nesegi atšvaitų, be to, ir vaikai nekreipia dėmesio į perspėjimus.

"Matome vaikus, važinėjančius paspirtukais gatve, o ne šaligatviu. Baisu. Bandome kalbėtis su tais vaikučiais, bet pramogos lieka pramogomis, čia neužtenka vien gražaus pakalbėjimo ar pabarimo. Galbūt reikia tėvelių griežto pokalbio", – svarstė pašnekovė.

Ji taip pat skundėsi, kad statomi automobiliai "užkemša" ir taip siaurą Rūko gatvę. Tad susidaro tiek spūstys, tiek pavojingos avarinės situacijos.

Pramogos lieka pramogomis.

Įrengs 25 kelio ženklus?

Tačiau neseniai gyventojai gavo oficialų uostamiesčio savivaldybės atsakymą, kurį pasirašė administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

"Savivaldybės administracija parengė, su policija suderino ir perdavė rangovams kelio ženklų, draudžiančių Rūko g. automobilių parkavimo schemą. Numatyta gatvėje įrengti 25 kelio ženklus bei prie kelio ženklų pagal kelio ženklų įrengimo taisyklių reikalavimus papildomai įrengti papildomas lenteles, kurių pagalba vairuotojas informuojamas apie kelio ženklų galiojimo zonas. Numatyta įrengti devynias papildomas lenteles. Taip pat informuojame, kad Paupio gyvenamajame rajone vyksta maršrutinio transporto eismas. Greičio mažinimo kalneliai nėra pageidaujami autobusų maršrutų trasose, todėl įrenginėjami tik kraštutiniais atvejais", – skelbiama oficialiame rašte.

Taip pat rašoma, kad Rūko gatvėje, kaip ir daugumoje miesto gatvių, galioja reikalavimas važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu, todėl papildomi eismo ribojimai būtų pertekliniai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų