Rumpiškės kvartalas įgis naują veidą

Nesaugia kaimynyste garsėjantis Rumpiškės kvartalas sulaukė miesto valdžios dėmesio. Planuojama atnaujinti kiemus ir aplink esančias teritorijas, įrengti vaizdo stebėjimo sistemą, apšvietimą ir šimtus naujų vietų automobiliams. Su projektiniais pasiūlymais antradienį bus supažindinti ir gyventojai.

Rumpiškės kvartalas jau kitąmet turėtų tapti saugesnis ir gražesnis.

Klaipėdos savivaldybės užsakymu bendrovės "Kelprojektas" specialistai parengė trijų dalių projektą, kaip ši vieta turėtų atrodyti po atnaujinimo.

Projektavimo darbai atsiėjo daugiau nei 89,6 tūkst. eurų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento Projektų valdymo poskyrio vyriausiosios specialistės Monikos Lygnugarienės, trijose Rumpiškės kvartalo teritorijose planuojama rekonstruoti ir įrengti naujus pėsčiųjų takus bei automobilių stovėjimo aikšteles, kurios išspręstų netvarkingai statomų automobilių problemą.

"Bus gerokai padidintas automobilių vietų skaičius, vienoje teritorijoje atsiras 281 vieta, kitoje – 256. Dabar tėra apie šimtas vietų, o tai netenkina išaugusių žmonių poreikių", – teigė pašnekovė.

Kvartale taip pat atsiras daugiau želdinių, ketinama įrengti lauko treniruoklius, vaikų žaidimų ir krepšinio aikšteles su 2–4 m aukščio tvoromis. Susibūrimo vietose turėtų atsirasti stovai dviračiams, nauji suolai ir šiukšliadėžes, apšvietimas, vaizdo stebėjimo sistema.

Siekiant išpildyti žmonių su negalia judėjimo poreikius, perėjimų per gatvę vietose numatyta įrengti gatvės bortų ir takų nuolydžius.

Žmonėms, turintiems regėjimo negalią, pėsčiųjų takų susikirtimuose su gatvių važiuojamąja dalimi atsiras neregių įspėjamieji bei vedimo paviršiai.

Naujose automobilių stovėjimo aikštelėse numatyta skirti vietų ir neįgaliesiems. Taip pat siūloma įrengti keturias uždaras dviračių saugyklas – vienoje saugykloje tilptų 20 dviračių.

Projektuotojai, planuojama, užbaigs darbus iki kitų metų kovo. Vėliau bus skelbiamas rangos darbų konkursas, o realūs statybos darbai startuos kitų metų antrojoje pusėje.

Antradienį 17.30 val. gyventojai kviečiami į viešą projekto pristatymą Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdžių salėje (trečias aukštas).

Atvykusieji bus supažindinti su trijų teritorijų sutvarkymo planais: Rumpiškės kvartalo teritorijos nuo Paryžiaus Komunos g. iki gatvės, jungiančios Taikos pr. ir Rumpiškės g; Rumpiškės kvartalo teritorijos nuo gatvės, jungiančios Taikos pr. ir Rumpiškės g., iki Sausio 15-osios g; teritorijos nuo Sausio 15-osios g. iki Marijos Taikos karalienės bažnyčios ir prekybos centro "Saturnas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAMOS

MAMOS portretas
Labai norėtūsi ,kad kažkokie pradėti renovacijos ar rekonstrukcijos darbai būtų išbaigiami iki galo.Gyvename Žardininkų gatvėje. Manėme,kad remonto darbai bus vykdomi apimant bent jau prekybinio centro prieigas. Bet taip ir liko mašinų aikštelė, iš Žardininkų gatvės pusės, taip visų pamėgtas-skverelis,- net nepaliesti. Žolynai -netvarkingi,jau nekalbant apie kažkokių dekoratyvinių augalų apsodinimą.Dar vasarą buvo pastatyti stovai su žydinčiomis gėlėmis ,bet dabar liko tik neaiškus metalo dirbinys,kurio nei reikšmės nei grožio niekas negali nustatyti.Aplink tvenkinį -takai labai prastos kokybės,net su dviračiu važiuoti sudėtinga. O vaikai nuolat kliuvinėja už nelygios dangos.

IR VĖL

IR VĖL portretas
KUR DINGO ANKSTESNI PROJEKTAI RUMPIŠKĖS KVARTALO, JUK UŽ JUOS BUVO SUMOKĖTA IR TAIP PAT PLAČIAI RAŠYTA. DABAR VĖL RAŠO TĄ PATĮ

R.

R. portretas
Daugiau Policijos patrulių, o ne kamerų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių