Pereiti į pagrindinį turinį

Ruoštis žiemai trukdo lietus

2010-11-10 12:28
Ruošiamasi: kol kas dėžės su žvyro ir druskos mišiniu padėtos centrinėje miesto dalyje.
Ruošiamasi: kol kas dėžės su žvyro ir druskos mišiniu padėtos centrinėje miesto dalyje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prieš žiemos sezoną uostamiesčio šaligatvių prižiūrėtojai suka galvas, kaip apsisaugoti nuo vagių, kurie tuština gatvėse sustatytas smėlio dėžes.

Šią savaitę miesto šaligatvius prižiūrinčios įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai pradėjo statyti dėžes su žvyro ir druskos mišiniu. Anot bendrovės vadovo Gedimino Valašino, kol kas jos dėliojamos tik centrinėje miesto dalyje.

"Darbams labai trukdo lietus. Vanduo patenka į dėžes ir išplauna druską. Dėl to teko pristabdyti darbus. Kol kas didelių šalčių nenumatoma, tačiau jei staigiai pašaltų, prie pėsčiųjų perėjų, autobusų stotelių reikia turėti smėlio. Žinoma, prireikus žvyro ir druskos mišinio atsivežtume", – teigė G.Valašinas. Anot jo, šiemet barstyti šaligatvių dar neteko.

Iš viso mieste bus pastatyta apie 200 tradicinių dėžių su žvyro ir druskos mišiniu bei 60 konteinerių. Pastarieji padedami vietose, kur sunkiau privažiuoti barstymo technikai.

Šaligatvius prižiūrinti įmonė kasmet susiduria su smėlio vagystėmis. Bendrovė neįsivaizduoja, kaip kovoti su dėžes tuštinančiais žmonėmis.

"Teko ne kartą matyti, kaip žmonės smėlį krauna į automobilius. Matyt, veža į privačius namus. Paklausti, kodėl nederamai elgiasi, stebisi – negi čia didelė vagystė. Būna žmonių, kurie smėlio iš dėžių ima užklimpus automobiliui", – tvirtino G.Valašinas.

Anot vadovo, dėl tokių vagysčių bendrovė patiria nemažai nuostolių.

"Tačiau niekada neskaičiavome. Tai padaryti labai sudėtinga. Druskos ir žvyro mišinys tikrai nemažai kainuoja", – pabrėžė direktorius.

G.Valašinas pasakojo, jog imtasi įvairių priemonių kovojant su vagimis. Dėžes buvo bandoma rakinti spynomis, tačiau, anot vadovo, tai sukėlė daugiau vargo nei naudos.

"Žmonės atvažiuoja barstyti šaligatvių, o spyna užšalusi. Tenka atšildyti. Be to, spynas niokoja druska. Neįsivaizduoju, kokiais būdais kovoti su vagimis", – teigė vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų