Pereiti į pagrindinį turinį

„Rybporte“ – miesto kontrolierių vizitas

2016-05-20 13:01

Kontrolieriai penktadienį žvalgėsi po vadinamąjį Žvejybos uosto rajoną. Nors atkreiptas dėmesys, kad ši miesto dalis yra gražesnė ir tvarkingesnė nei anksčiau, pažeidimų taip pat užfiksuota.

Prie konteinerių palieka rakandus

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai tęsia kompleksinius patikrinimus skirtinguose miesto rajonuose. Penktadienį kontrolieriai apsilankė Žvejybos uosto rajone.

Patikrinime taip pat dalyvavo daugiabučius namus administruojančios ir kiemus tvarkančios įmonių atstovai, tarybos narys, Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad stebėta, kaip tvarkomi daugiabučių namų kiemai, viešos erdvės, ar paisoma atliekų tvarkymo taisyklių – prie konteinerių nepaliekama draudžiamų rakandų.

Pasak vedėjo, patikrinimo metu netoli Žvejybos uosto rajone esančio turgelio pastebėtas vyras, kuris prie konteinerio nešė stambiagabarites ir statybines atliekas: duris, lentas.

„Matyt, namuose daro remontą ir taip atsikrato atliekomis. Tačiau palikti prie konteinerių stambiagabarites ir statybines atliekas yra draudžiama. Paklausėme žmogaus, ar šis žino, kaip tinkamai jomis atsikratyti“, – pasakojo vedėjas.

Pasak V. Valio, stambiagabarites ar statybines atliekas reikia išvežti į mieste esančias specialias aikšteles. Nustatytu metu didžiosioms atliekoms skirtas konteineris yra atvežamas į daugiabučio namo kiemą. Jei atliekų yra daugiau, žmogus pats gali užsisakyti konteinerį. Ši paslauga mokama.

Už draudžiamų atliekų palikimą prie konteinerio gresia įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Rado nešienautų teritorijų

V. Valys atkreipė dėmesį, kad buvo ir daugiau vietų, kur prie konteinerių rastos paliktos draudžiamos atliekos: nebereikalinga buitinė technika, padangos, kiti rakandai.

„Yra net keli būdai, kaip galima deramai atsikratyti nebereikalingais daiktais, tačiau žmonės vis tiek neša prie konteinerių. Tokių vietų nėra daug, bet vis aptinkame“, – tvirtino vedėjas.

Anot V. Valio, matosi, kad namų kiemai yra tvarkomi. Šiukšlių nerasta daug, žolė nušienauta.

Kelios vietos buvo užfiksuotos, kur nenušienauta, tačiau jos buvo atokiau nuo daugiabučių namų. Už plotus atsakingiems asmenims bus surašyti reikalavimai susitvarkyti.

„Gal dar tiesiog nespėjo“, – svarstė vedėjas.

Būna, kad gyventojai piktinasi, kad jų kiemuose žolė dar nenušienauta. Tačiau V. Valys atkreipė dėmesį, kad pagal Miesto tvarkymo ir švaros taisykles per sezoną šiuos darbus reikia atlikti nerečiau kaip tris kartus.

„Kalbėjome su prižiūrėtojais, kad šienautų dažniau, jei reikia. Tačiau tada žmonėms išaugtų sąskaita už šiuos darbus“, – atkreipė dėmesį vedėjas.

Alkoholis – iš pat ryto

Šiukšlės kiemuose pagal nustatytą tvarką turi būti renkamos ne rečiau nei tris kartus per savaitę. Tačiau tvarkytojai pasakojo, kad prie kai kurių bendrabučių jie priversti tą daryti kasdien.

„Daug kas priklauso nuo pačio namo gyventojų kontingento. Prie kai kurių daugiabučių aplinka tvarkinga, šiukšlių nėra, žydi gėlės, žolė skutama. Iš karto matosi, kad žmonės gyvena bendruomeniškai ir jiems rūpi tvarka. Yra ir priešingų vietų. Tvarka labai priklauso nuo pačių gyventojų“, – pabrėžė vedėjas.

Kontrolieriai bandys sudrausminti ir statybininkus, kurie stato pastatą Rambyno gatvėje. Pastebėta, kad iš statybų aikštelės, papūtus vėjui, atliekos patenka į kiemus, aplinką.

„Statant objektus, reikia užtikrinti, kad nebūtų teršiama aplinka. Įspėsime įmonės vadovus“, – teigė V. Valys.

Ryte patikrinimą surengę kontrolieriai Rambyno gatvėje užfiksavo ir du vyrus, kurie prisėdę ant pievelės jau ruošėsi atsisukti „bambalį“ alaus. Su jais buvo ir apie 10 metų amžiaus vaikas, šuo.

„Įspėjome vyrus, kad vartoti alkoholinius gėrimus viešoje vietoje yra draudžiama. Pareikalavome jų pasišalinti. Jei rytas prasideda alumi, vakare bus degtinė“, – teigė vedėjas.

V. Valys atkreipė dėmesį, kad, atšilus orams, padaugėjo žmonių, kurie vartoja alkoholinius gėrimus viešose erdvėse. Tad planuojama organizuoti specialius patikrinimus.

„Vietose, kur vartojami alkoholiniai gėrimai, padidėja nusikalstamumas, nustatomi įvairūs pažeidimai“, – pabrėžė vedėjas.

Pranešė apie dingstančias plyteles

Kontrolieriai patikrino, ar rajone prekiaujantys žmonės turi leidimus. Pažeidimų nebuvo nustatyta. Leidimus jie turėjo.

V. Valys džiaugėsi, kad gyventojai tampa vis pilietiškesni. Kontrolieriai buvo gavę pranešimą, kad prie „Juodkrantės“ prekybos centro, kuris dabar rekonstruojamas, ardomas šaligatvis. Žmonės įtarė, kad vagiamos plytelės.

„Patikrinę išsiaiškinome, kad atnaujinamas ne tik pastatas, bet ir klojamas naujas šaligatvis. Malonu, kai gyventojai nelieka abejingi ir kreipiasi, kai jiems kyla kažkokių neaiškumų“, – tvirtino vedėjas.

Po patikrinimo V. Valys pabrėžė, kad Žvejybos uosto rajonas, kuris anksčiau garsėjo netvarka, gražėja: „Matosi, kad žmonės tvarkosi, vyksta statybos“.

Šis patikrinimas buvo trečiasis. Ankstesni buvo organizuoti teritorijoje nuo Baltijos prospekto iki I.Simonaitytės gatvės, Žardininkų rajone.

„Toliau organizuosime kompleksinius patikrinimus pagal seniūnaičių teritorijas. Visada kviečiame dalyvauti ir juos. Juk seniūnaičiai žino, kokiais rūpesčiais gyvena rajono žmonės. Organizuojant kompleksinius patikrinimus, galima vienu metu nustatyti daugiau problemų, pakalbėti su atsakingais asmenimis ir jas bandyti spręsti“, – pabrėžė vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų