Saulius Budinas: būsiu visų Klaipėdos žmonių meras

  • Teksto dydis:

Prasidėjus oficialiai savivaldos rinkimų kampanijai Klaipėdoje pradėjo aiškėti dar daugiau kandidatų į miesto merus kovo mėnesį vyksiančiuose rinkimuose. Šiuo metu girdimos ir galimais favoritais laikomos keturių kandidatų pavardės. Tačiau politikams vis aktyviau reiškiantis viešojoje erdvėje, sunku nuspėti, ką rinksis klaipėdiečiai po tris kadencijas trukusio dabartinio miesto mero Vytauto Grubliausko meravimo laikotarpio.

Favoritais įvardijami kandidatai pradeda savęs ir savo vizijų Klaipėdai pristatymus. Vienas iš jų – ilgametis Klaipėdos politikas Saulius Budinas savo viziją apie naują Klaipėdos gyvenimo etapą praėjusį šeštadienį pristatė savo feisbuko politiko paskyroje.

Tad dienraštis „Klaipėda“ apie uostamiesčio ateitį kalbasi su miesto tarybos nariu, kandidatu į miesto merus S.Budinu.

– Sauliau, Klaipėda verčia naują savo istorijos puslapį rinkdama naują merą. Kaip Jūs vertinate dabartinę situaciją mieste ir kokią regite mūsų miesto ateitį?

– Pastarąjį dešimtmetį Klaipėda nestovėjo vietoje. Progresas buvo, prie jo jaučiuosi šiek tiek prisidėjęs ir aš.

Vis dėlto žinau, kad Klaipėda turi daug daugiau potencialo ir galimybių būti moderniu ir ambicingu uostamiesčiu. Tam svarbūs du aspektai. Pirma, miesto valdžia pagaliau turi imtis lyderystės ir eiti į konstruktyvų dialogą su uostu.

Klaipėda turi daug daugiau potencialo ir galimybių būti moderniu ir ambicingu uostamiesčiu.

Miestas turi dalyvauti uosto valdyme, kad būtų sprendžiamos taršos ir kitos mus kamuojančios problemos, kad vestume uostą žaliojo kurso link. Antra, išsprendę bazines miesto problemas turime kelti ambicingus naujus tikslus, drąsias vizijas su aiškiomis ilgametėmis ateities perspektyvomis. Nebeturime lygiuotis į Vilnių ar Kauną, nors prieš ketverius metus daug kur juos lenkėme. Lietuvos uostamiestis turi būti žinomas ir vertinamas platesniame geografiniame kontekste.

– Kokio naujo mero reikia Klaipėdai? Kokį savo varžovą norėtumėte matyti antrame rinkimų ture?

– Šiuo atveju reikia paminėti labai svarbią aplinkybę – artėja sunkmetis. Neramina skaičiai sąskaitose už elektrą ir dujas, kainų šuoliai. Širdį spaudžia mintis apie tai, kaip dar gali keistis karo Ukrainoje situacija. Už visa tai mokame mes, tai turės atlaikyti visas miesto ūkis bei biudžetinis sektorius. Teks skaičiuoti kiekvieną centą. Naujai išrinktam merui darbus reikės pradėti labai nepalankiu ir sunkiu metu. Klaipėdai reikės tvirtos ir racionalios mero ūkininko rankos.

Savo varžovu antrame rinkimų ture taip pat norėčiau matyti kandidatą, kuris supranta miesto ūkio reikalus, moka telkti žmones, lyderiauti ir nebijo priimti atsakingų sprendimų. Nebus laiko mokytis valdyti miestą.

– Kaip manote, ar įgyta darbo patirtis dirbant savivaldybės administracijos direktoriumi suteikia Jums pranašumų prieš kitus kandidatus?

– Įgyta patirtis yra neįkainojama vertybė. Vis dėlto šiuo atveju yra dar vienas svarbus momentas. Šią vasarą Seimas priėmė naują Vietos savivaldos įstatymo redakciją, kurioje įtvirtintas naujas merų įgaliojimų bei veiklos modelis.

Naujai išrinktam merui darbus reikės pradėti labai nepalankiu ir sunkiu metu. Klaipėdai reikės tvirtos ir racionalios mero ūkininko rankos.

Pagal jį, naujai išrinktas meras bus vykdomosios valdžios atstovas, kaip dabar yra administracijos direktorius, bet su platesniais įgaliojimais, o šį darbą aš jau esu dirbęs. Meras nuo šiol bus ne koks prievaizdas ar tik reprezentacinė figūra. Jis turės visus darbus nudirbti pats ir būti už tai atsakingas.

Aš puikiai žinau, kaip veikia miesto administracinis aparatas, pažįstu kiekvieną miesto kampą, o tai, manyčiau, ir yra mano pranašumas prieš kitus kandidatus.

– Kokia yra Jūsų komanda, su kuria einate į rinkimus? Kas remia Jūsų kandidatūrą?

– Keliančių ir palaikančių mano kandidatūrą žinomų Klaipėdos žmonių sąrašą galiu surinkti kad ir rytoj – esu ilgametis Klaipėdos politikas, man tai tikrai nebūtų problema.

Rinkimų strategija, kai žinomi miestiečiai pasirašo kreipimąsi dėl kandidato, tampa vis populiaresnė. Vis dėlto manau, kad tai svarbiau politikos naujokams bei rinkimų komitetams, kurie yra priversti burtis tam, kad galėtų dalyvauti rinkimuose, nes nėra politinės jėgos, palaikančios ar keliančios tam tikrą lyderį. Koks būna komitetų likimas bei atsakomybė po rinkimų, jau esame matę.

Mane iškėlė mano politiniai bendražygiai, su kuriais formuojame bendrą sąrašą į miesto tarybą, kviečiame veiklius, kompetentingus žmones jungtis ir veikti kartu.

Netrukus pristatysiu savo komandą. Esu liberalios politinės partijos atstovas, niekada nekeičiau savo pažiūrų ar įsitikinimų dėl kažkokių patrauklesnių pasiūlymų. Manau, kad tai yra mano stiprybė. Klaipėda visada buvo laisvų ir veiklių žmonių miestas su giliomis istorinėmis lietuviškojo liberalizmo šaknimis. Pastarieji trys miesto vadovai buvo liberalai. Manau, kad tai daug byloja apie klaipėdiečių mentalitetą, jų pažiūras, vertybes ir gyvenimo būdą. Širdyje turiu vilties į vieną komandą sutelkti stiprius liberalius politikus, išblaškytus politinių ambicijų chaoso, kuris, kaip visi matome, niekur mūsų neveda.

Norėčiau, kad žmonės už mane balsuotų ne todėl, kad kažkas pasakė, už ką reikia balsuoti. Norėčiau, kad klaipėdiečiai už mane balsuotų dėl to, jog jiems esu tinkamas kandidatas, dėl to, kad puoselėju laiko patikrintą meilę Klaipėdai. Noriu būti visų Klaipėdos žmonių meras.

Aš tikiu klaipėdiečiais, jų kūrybiškumu ir energija. Tikiu bundančia Klaipėda!

 

 

Politinė reklama apmokėta iš Sauliaus Budino PK sąskaitos. Užs. 1835588



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
Klaipėdiečiai, nerekomenduoju balsuoti už šį žmogų. Esu susidūrus darbo sferoj, tokios arogancijos žmogaus nesu sutikus. Bendraujant pasirodė, kad iš gatvės banditų žmogus "išdygęs", vaidinantis gerą verslininką. Apskritai tokiam žmogui ne politikoj dalyvaut, ir ne visuomenei pavyzdį rodys, deja.

Dėkui, bet NE

Dėkui, bet NE portretas
Nuoširdžiau tariu :" Dėkui, tikrai nebalsuosiu, Tamsta- ' ne mano meras", Grįžkit prie verslo, prie boulingo...

na

na portretas
prie dudoriaus klaipeda labai isgrazejo,aikstes parkai sutvarkyti,rumpiskynas dabar pati geriausia vieta gyventi,o kai restauruos visus namus bus graziausias rajonas visoje klaipedoje ir viskas arti ir centras ir arena ir akropolis nereikia niekur jokiais autobusais vaziuoti.balsuociau uz dudoriu bet kad jis tipo tapo socdemas,o sarase beveik visi senoliai net yra 75 metu.ne balsuosiu uz grazia ir protinga moteri Girskiene.nors nesugriaus ka dudorius padare....
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių