S. Skvernelis nevertina būsimo Klaipėdos uosto vadovo A. Latako

Premjeras nesiima vertinti Klaipėdos uosto vadovo konkursą laimėjusio Algio Latako. Saulius Skvernelis teigia nepažįstantis A. Latako ir negalintis vertinti nei jo kompetencijos, nei galimybių.

„Kiek paskaičiau šiandien spaudoje, žinau, kad jis dalyvavo rinkimuose (į Klaipėdos miesto tarybą – BNS) ir turi ilgametę patirtį dirbant uoste, bet daugiau detalių pasakyti negaliu, tai buvo man irgi naujiena“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Anot jo, koronaviruso krizė nėra tas laikas, kai išskirtinis dėmesys turi būti skirtas vienai ar kitai valstybės įmonei.

„Tiesiog dabar ne tas laikas ir ne tas prioritetas, kad būtų galima skirti ypatingą dėmesį vienokios ar kitokios valstybės įmonės vadovo pozicijai“, – sakė S. Skvernelis.

Trečiadienį pranešta, kad Klaipėdos uosto vadovo konkursą laimėjo buvęs koncerno „Achemos grupė“ valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktorius A. Latakas.

Verslo konsultavimo bendrovėje „Averditum“ šiuo metu dirbantis A. Latakas nurungė 12 kitų pretendentų, įskaitant ir laikinąjį uosto vadovą, jo infrastruktūros direktorių Vidmantą Paukštę.

A. Latakas kartu su buvusiu uosto vadovu Arvydu Vaitkumi dalyvavo viename „valstiečių“ sąraše prieš metus vykusiuose rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą, tačiau A. Latakas nebuvo išrinktas. Jis BNS praėjusią savaitę teigė nesantis A. Vaitkaus draugas, tačiau jie pažįstami, jis taip pat sakė nesantis „valstiečių“ partijos narys.

Pats A. Latakas interviu BNS trečiadienį teigė nematantis galimybių kilti interesų konfliktui dėl to, kad kartu su tais pačiais verslininkais viename „valstiečių“ sąraše pernai dalyvavo savivaldos rinkimuose ir finansiškai parėmė partiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gytis

Gytis portretas
Šefas davė komanda nevertinti tai ir nevertina.O kaip vertinti ji pati,kai visą laiką dirbo policijoje ir apie dabartines pareigas išmano kaip tą apie debesys

asas

asas portretas
viska zino juk kolxozniku pakalikai

anekdotas

anekdotas portretas
uosto direktorium skiria žmogų,apie kurį nežino:)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių