Šalia „Meridiano“ – remonto darbai

Kairiajame Dangės krante pradėti krantinės tarp Biržos tilto ir naujai įrengto pėsčiųjų ir dviračių tako remonto darbai. Juos numatoma pabaigti šį rudenį. Taip pat bus atnaujinta dalis „Meridiano“ skvero.

„Apie poreikį suremontuoti reprezentacinę krantinę prie laivo „Meridianas“ pradėta kalbėti prieš keletą metų – tada, kai buvo atnaujinta kitapus upės esanti krantinė ir Danės skveras. Apsispręsta tvarkyti ir šią krantinę, prie kurios švartuojamas uostamiesčio vizitine kortele laikomas burlaivis „Meridianas“. Tačiau užtruko parengiamieji darbai, nes remontuojama krantinė ir šalia esančios prieigos patenka į saugomų teritorijų apsaugos zoną. Palyginus su krantine kitoje pusėje, čia bus atliekami mažesnės apimties darbai, tačiau jie svarbūs ir estetiniu, ir saugumo požiūriu“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Krantinės remonto darbai bus atliekami tik virš vandens esančioje jos dalyje.

Krantinės remonto darbai bus atliekami tik virš vandens esančioje jos dalyje.

Numatyta suremontuoti krantinės dalį, bus nuimti seni mediniai suolai. Planuojama suremontuoti betoninę apsauginę sienelę, tarpas tarp krantinės betoninių ir medinių konstrukcijų bus uždengtas medinėmis lentomis, įrengti atitvarai.

Išsiklaipiusios, suskilinėjusios pėsčiųjų tako ir dalies šalia esančios teritorijos dangos betoninės plokštės bus pakeistos granito plokštėmis.

Taip pat bus atnaujinti apšvietimo ir inžineriniai tinklai, įrengtos šiukšlinės, dviračių stovai.

Siekiant užtikrinti ilgaamžiškumą bei išlaikyti vizualinį vientisumą, čia, kaip ir kitoje Dangės pusėje, krantinės suolams bus naudojama speciali mediena – ji yra tokia kieta, kad statiniuose gali pakeisti gelžbetonį ir metalą. Be to, ši mediena atspari krituliams – ji nepermirksta.

Pasirinkta naudoti sparnuotosios lofiros medieną.

Iš tvirtų medžiagų bus pagaminti ir šalia „Meridiano“ esančio skvero suolai.

Naujos dangos turi būti pritaikytos žmonėms su negalia.

Laikinai, kol krantinėje vyks remonto darbai, nukelti ir lauko eksponatai, kurie praeivių patogumui buvo įrengti šalia „Meridiano“.

Krantinė ties „Meridianu“ pastatyta 1989 m.

Dabar statybos darbai 146 m ilgio krantinės ruože atliekami pagal įmonės „Locus 3D“ parengtą remonto aprašą.

Sutarties kaina – 406 tūkst. eurų. Rangovas – įmonė „Plungės lagūna“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių