Šalia Teatro aikštės – sąvartynas?

Klaipėdiečiai nepaliauja skųstis dėl netvarkos. Vos už kelių žingsnių nuo Teatro aikštės, Jono gatvėje, stovi net devyni perpildyti nerūšiuojamų atliekų konteineriai.

Visa tai mato ne tik gyventojai, bet ir į uostamiestį atvykę svečiai. Tokiu vaizdu pačiame miesto centre žmonėms tenka "grožėtis" jau ilgą laiką.

Pasak gyventojų, esą situacija valdininkams gerai žinoma. Tačiau sprendimo, ką daryti su konteineriais, tebeieškoma.

Kai kurių nuomone, būtų geriausia konteinerius iš Jono g. tiesiog iškelti.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko teigimu, atliekos iš ten vežamos kasdien, bet tai nelabai ką keičia.

"Viešosios tvarkos skyrius keletą kartų fiksavo netvarką šioje komunalinių atliekų tvarkymo aikštelėje. Visais atvejais buvo išsiųsti reikalavimai teritorijos tvarkytojams, ir konteinerių aplinka būdavo sutvarkoma. Atliekos vežamos kiekvieną dieną. Apie galimus sprendimus dėl komunalinių atliekų konteinerių aikštelės vietos keitimo daugiau informacijos galėtų suteikti Aplinkosaugos skyrius", – nurodė L.Lapinskas.

Pasiteiravus Aplinkosaugos skyriaus, ką ruošiamasi toliau daryti, specialistai žadėjo, kad bus ieškoma išeities iš situacijos.

"Nežinau, kiek kartų atsakymas buvo parengtas. Situaciją išnagrinėjome nuodugniai, bet ką toliau daryti? Jeigu tikrai toks poreikis yra ir situacija yra tokia grėsmingai atrodanti, kaip gyventojai ją nupaišo, reikia kažkaip spręsti tą klausimą", – sakė Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Renata Chockevičienė.

Vis dėlto, pasak jos, konteinerių iš šios teritorijos neplanuojama artimiausiu metu iškelti.

"Problema mums yra žinoma ir ieškoma galimų jos sprendimų. Savivaldybės administracija ir KRATC ieško vietos antžeminių konteinerių aikštelei įrengti. Nesutinkame su teiginiu, kad šioje konteinerių stovėjimo vietoje yra antisanitarinės sąlygos. Mišrių atliekų konteineriai Senamiesčio mikrorajone tuštinami kiekvieną dieną, todėl mišrios atliekos konteineryje laikomos ne ilgiau kaip parą. Viešosios tvarkos skyriaus bei KRATC specialistai nuolat tikrina šią vietą, kaip laikomasi nustatytų reikalavimų", – tikino R.Chockevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Savivaldyba dirba miegodami,stato konteinerius kiemose, kai yra galimybe statyti namo sone ,kad nebutu pries akis konteineriai,niekas nemasto,stato priesais langus,toks ispudys ,kad tikrai su smegenimis yra beda,zmones piksta kai per langus matosi koteineriu eile,medzius iskirto tai tik asfaltas ir konteineriai,ir zuvedros tupi,ku-ku savivaldybai,tik kava ir premijos,

konteineris

konteineris portretas
Klaipėdoje konteineriai vienodi ir Bandužiuose, ir Dragūnuose, ir senamiestyje. Bet tvarkinga aplinka - tik Dragūnuose. Išvada: ne valdžia, ir ne konteineriai problema, o jų naudotojai. Nėra kultūros - nėra ir tvarkos.

ten sudegusio teatro artistai

ten sudegusio teatro artistai portretas
gyvena....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių