Sąskaitos už šildymą klaipėdiečius pasieks jau šią savaitę

Klaipėdiečiai jau šią savaitę sulauks pirmųjų sąskaitų už šildymą. Ar jos bus didesnės, ar mažesnės nei praėjusių metų spalį, dar neskelbiama.

Sąskaitos už šildymą klaipėdiečius pradeda pasiekti nuo mėnesio 11 dienos.

Įmonės "Klaipėdos energija" atstovų teigimu, kiek tiksliai sumažėjo ar padidėjo klaipėdiečių pirmosios sąskaitos už šildymą, palyginti su praėjusių metų spalio, kol kas dar sunku pasakyti.

Šią informaciją taip pat ketinama pateikti šią savaitę.

Pirminiais duomenimis, šių metų spalis buvo šiek tiek šiltesnis nei praėjusių metų.

Tačiau šildymo sezonas prasidėjo dviem dienomis anksčiau. Šiemet jo pradžia skelbta spalio 15-ąją, pernai – 17-ąją. Tai gali šiek tiek padidinti sąskaitas už šildymą.

Įmonės "Klaipėdos energija" atstovų teigimu, jas gali išauginti ir tai, kad prižiūrėtojai pradžioje nesuderina sistemų, nepašalina oro iš radiatorių. Vienuose butuose būna per karšta, kituose – per šalta.

Šilumos kaina šių metų spalį buvo 16,52 proc. mažesnė nei praėjusių metų tą patį mėnesį.

Šiemet pirmąjį šildymo sezono mėnesį ji siekė 22,69 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Praėjusių metų spalį šilumos kaina siekė 26,44 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Tačiau jau dabar galima prognozuoti, kad tradiciškai mažiausios sąskaitos už šildymą pasieks naujos statybos ir renovuotų namų gyventojus. Nemažai jų šildymo sistemą dar ir dabar laiko išjungtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na kainos neatitinka

Na kainos neatitinka portretas
Kainos visko Lietuvoje neadekvačios algoms, o jei dar susirgai -amen. Virvė lieka ir muilas. Va atims pensininkams pensijas, nėščiosioms išmokas dar ką ubagais paleis...Kad tik valdžia turėtų kuom naujų mašinų papirkt kelionių...o neužteks subankrotins porą bankų ...šūda čia

kūrentojui

kūrentojui portretas
Ar tamsta bent perskaitei straipsnį, kurį komentuoji? Ten labai aiškiai parašyta:"Šilumos kaina šių metų spalį buvo 16,52 proc. mažesnė nei praėjusių metų tą patį mėnesį." Kiek dar pigiau tamsta tikėjaisi? Kad nemokama šiluma bus?

Kurensiu savo siuklemis

Kurensiu savo siuklemis  portretas
reiketu renovacija pradeti nuo silumos ukiu modernizavimo ,kaip naujiuose namuose sildai kiek nori ,ir kada nori .Nusibodo kiekvienais metais ta pati daina jungti nejungti sildima ,vienas sala kitas kaista trecias pinigustaupo su varvekliu ant nosytes .Tik kazin kur valdzios pazadas kad Klaipedoja atpiks sildimas nes pastate siukliu deginimo gamykla ,ir Rimkose termo is gelmes siluma .Jei nepiks beliks statyti burziuika ir kurenti savo siuksles ....Uz viska mokam degina musu siukles daro sau pelna ,o kas pigiau eiliniam muzukiui ...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių