Saugumas uostamiestyje rūpėjo ne visiems

  • Teksto dydis:

Saulėtą savaitgalį žmones viliojo gamta. Įvairiose pamėgtose susibūrimų vietose patruliuojantys policijos pareigūnai fiksavo nemažai saugumo reikalavimų nepaisiusių gyventojų.

Patruliavo policija

Visoje Klaipėdos apskrityje viešose vietose savaitgalį buvo galima išvysti daugiau policijos pareigūnų, nei įprasta.

Atidžiau stebimos viešosios erdvės, žmonėms primenama apie naujus ribojimus.

Pabrėžiama, kad parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse vaikščioti ir būriuotis galima ne didesnėmis nei penkių žmonių grupelėmis, privalu laikytis saugaus – 2 m – atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Karantinas yra skirtas apsaugoti save ir kitus nuo galimo užkrato.

Vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu žaisti gali tik vienos šeimos vaikai. Vyresnio amžiaus žmonės raginami apskritai vengti bet kokio išėjimo iš namų.

"Policijos pareigūnai nori dar kartą žmonėms priminti, kad karantinas nėra proga neiti į darbą ir tiesiog šauniai leisti laiką su šeima bei draugais iškylaujant ar poilsiaujant. Karantinas yra skirtas apsaugoti save ir kitus nuo galimo užkrato", – akcentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Pajūryje – gausybė žmonių

Pirmoje šeštadienio pusėje Karklėje apsilankę policijos pareigūnai čia rado daug žmonių.

"Kad ir kaip būtų gaila, gyventojų srautai – dideli. Pareigūnai mato, kad žmonės nesilaiko saugaus atstumo, nevaikšto vienas nuo kito 2–3 m atstumu", – apibendrino A.Grauslienė.

Policijos pareigūnai jau sulaukė ir gyventojų pranešimo apie pastebėtus galiojančių ribojimų pažeidimo atvejus. Šeštadienį informuota apie Lietuvininkų aikštėje žaidžiančių vaikų grupelę, tačiau policijai atvykus jaunieji klaipėdiečiai jau buvo išsibėgioję.

Įspėjimai padėjo?

Sekmadienį, anot A.Grauslienės, visoje apskrityje situacija buvo geresnė. Viliamasi, kad reikšmės turėjo aktyvus pareigūnų darbas šeštadienį.

Sekmadienį nedirbo Rietavo turgus ir kitos įvairios įprastos mugės, populiarioji Palangos J.Basanavičiaus gatvė buvo, galima sakyti, tuščia, Karklėje laiką leido mažiau žmonių, o ir tie patys laikėsi rekomenduojamo atstumo.

Sąmoningumo ir pagarbos vienas kitam dabar labai reikia.

Gali grėsti baudos

Policijos pareigūnai tiek Klaipėdoje, tiek Palangoje važinėja automobiliais, iš kurių sklinda garso pranešimai apie tai, kad viešose vietose būriuotis draudžiama.

"Tačiau, jeigu matysime, kad įspėjimai ir pokalbiai nepadeda, teks imtis kitų priemonių. Bus skiriamos baudos", – sakė A.Grauslienė.

Baudos už tokio pobūdžio pažeidimus gali svyruoti nuo 60 iki 500 eurų.

Pastebima, kad žmonės kol kas gana supratingai reaguoja į policijos pareigūnų raginimus, tačiau gyventojų prašoma sąmoningumo.

"Virusas, kaip matome, plinta labai greitai. Žmonės turėtų apsaugoti ne tik save, bet ir policininkus, medikus, kariškius, šaulius, visus tuos, kurie dirba užtikrindami viešąją tvarką ir visų mūsų saugumą. Sąmoningumo ir pagarbos vienas kitam dabar labai reikia", – pabrėžė policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Tai tu proto bokste pasakyk kur prekiauna,ar irgi gudus zemaitijos kaimas esi.

A

A portretas
O jai ten zemaiciai,tai jiem aplamai istatymu nera.

to gikas

to gikas portretas
Ministras kaukėmis neprekiauja, kreipkis į verslininkus.Nors manau esi bukas ir net nežinai kur jomis prekiauja
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių