Saulės kiemelyje sužibo 44 eglutės

Uostamiestis pamažu ruošiasi Kalėdoms. Apie tai byloja šiemet dešimtąjį gimtadienį švenčiantis renginys – Kalėdų eglučių įžiebimo šventė, trečiadienio vakarą vykusi Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Saulės kiemelyje. Iš viso sužibo rekordinis originaliai sukurtų eglučių skaičius – net 44.

Jas kūrė įvairios verslo įmonės, lopšelių-darželių, progimnazijų, aukštųjų mokyklų ir kitos kūrybiškumo nestokojančios komandos.

Šiemet pirmą kartą pastatytas kupolas. Į jį užėję šventės dalyviai buvo kviečiami pasivaišinti karštaisiais gėrimais – pasiflorų limonadu, citrinų arbata.

Iki pat sausio pradžios, kupolas pasitarnaus ir kaip kalėdinės nuotaikos kūrėjas – jame apsilankiusieji išgirs skaitomų pasakų įrašus.

Trečiadienio vakarą mažuosius šventės dalyvius džiugino Hanso Christiano Anderseno pasakos „Sniego karalienė“ Varno personažu persirengęs Klaipėdos dramos teatro aktorius Vaidas Jočys.

„Aš esu pasiųstas čia, į I. Simonaitytės bibliotekos šventinį kiemelį, paties Kalėdų Senelio. Šiais metais jis labai užsiėmęs, tad siunčia visus, ką pažįsta“, – vaikų dėmesį patraukė Varnas.

Jis ragino vaikus atspėti, kiek iš viso eglučių yra kiemelyje. Vieni spėjo, kad 15, kiti – kad 100, o vienas vaikas tikino garantuojantis 20 eurų, kad kiemelyje – 20 eglučių, dar kiti vaikai skaičių bandė sužinoti iš savo tėvelių.

Kadangi nė vienas neatspėjo, Varnas atskleidė, kad iš viso yra 44 eglutės, jau ketvirtus metus sukurtos laikantis ekologijos idėjų.

Renginio pabaigoje, suskaičiavus nuo vieno iki penkių, eglutės buvo įžiebtos.

Skelbiama, kad visą mėnesį, iki pat sausio 6 d., į kiemelį užsukę lankytojai galės ne tik pasigrožėti meniškomis eglutėmis, bet ir balsuoti už labiausiai patikusias. Tą padaryti galima bibliotekos registratūroje arba interneto svetainėje.

Taip pat pažymima, kad eglučių įžiebimas čia – ne vienintelis renginys. Visą gruodį I. Simonaitytės bibliotekoje vyks įvairūs renginiai – edukaciniai užsiėmimai, koncertai, spektakliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių