Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį – renginių maratonas

2013-05-17 23:59
Savaitgalį – renginių maratonas
Savaitgalį – renginių maratonas / Vytauto Petriko nuotr.

Renginių gausa uostamiestyje šį savaitgalį nustebins net įnoringiausius klaipėdiečius. Iš namų nosis iškišti kvies Laivų paradas, muzika gatvėse, meninės akcijos ir kariuomenė. Sekmadienį visus kilniai idėjai suvienys tradicinis „Vilties bėgimas“.

Akcentuoja jūrą

Laivų paradą organizuojančios įmonės „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys teigė, kad visi šį savaitgalį vyksiantys renginiai – savaip svarbūs ir įdomūs.

„Manau, kad kiekvienas šeštadienį privalo pamatyti Laivų paradą, kuris bus vainikuotas įspūdingu fejerverku. Taip pat išskirčiau legendinės jachtos “Lietuva„ bei jos įgulos sutikimo ir pagerbimo ceremoniją Buriuotojų krantinėje, prie istorinio knechto“, – sakė įmonės „Klaipėdos šventės“ direktorius.

R.Žiubrys patarė šviečiančiomis girliandomis papuoštą naktinį laivų paradą bei fejerverką stebėti ne krante, bet pasistengti išplaukti į Kuršių marias.

Įleis į laivus

Šeštadienį Kruizinių laivų terminale vyksiantis didžiausias metų kariuomenės ir visuomenės renginys bus kaip niekad jūrinis – šventės lankytojai galės patekti ir iš vidaus apžiūrėti net penkis Karinių jūrų pajėgų laivus, susipažinti su povandeninio išminavimo ypatumais.

Pirmą kartą renginio svečiai turės galimybę išvysti Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų kovinius šturmo veiksmus vandenyje – Karinių oro pajėgų sraigtasparnio remiami Lietuvos specukai uosto kanale atliks užgrobto laivo šturmą.

Šūviai nugriaudės ir sausumoje – Pilies gatvėje įvyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų karinė parodomoji programa, kurios metu naudodami imitacinius šaudmenis ir pirotechniką kariai demonstruos pėstininkų kovinę programą.

Turguje – Č.Čaplinas

Su visais renginiais sutapo ir Gatvės muzikos diena. Šiemet muzikinis šventės žemėlapis išsidėstęs nuo Lietuvininkų aikštės iki Turgaus g. pabaigos. Muzikantai šeštadienį pasirodys nuo 12 iki 22 val. Šiame renginyje dalyvauti pasiruošę daugiau nei 100 žmonių.

Šeštadienį švenčiamos Senamiesčio dienos metu vėl bus gaivinamas Senasis turgus, kur šurmuliuos antroji meninė provokacija „Turgaus naktis“. Pasisekimo spalį sulaukusi akcija miesto centre esančią turgavietę bandys paversti kultūriniu miesto centru.

Šios akcijos šūkis – „Nuo Čarlio Čaplino iki houte couture“. Šįkart turgaus erdvę drebins ne tik muzika ir ritmai, bet ir kinas su mada. Renginio veiksmu rūpinsis Valentinas Masalskis kartu su vadovaujamu Klaipėdos jaunimo teatru, pasirodys įvairių žanrų muzikinės grupės, bus rodoma Vitalijus Čepkausko mados kolekcija. Koncertuos pianistas Rokas Zubovas ir ansamblis „Nepaklusnieji“.

Į „Turgaus naktį“ įsilieti kviečiami ir visi verslininkai bei menininkai.

Bėgs ir žvaigždės

Sekmadienį vyksiančio Vilties bėgimo" organizatorius Benediktas Jurčys pabrėžė, kad klaipėdiečiai didžiausią dėmesį turėtų atkreipti į 13.45 val. prasidėsiantį dviratininkų važiavimą prie prekybos centro BIG ir finalinį renginio akcentą 14.30 val. – gospelo atlikėjų koncertą Klaipėdos vasaros estradoje.

B.Jurčys džiaugėsi, kad prie bėgimo prisijungs ir žinomi sportininkai. Dalyvavimą jau patvirtino 2012 m. Londono olimpinių žaidynių dalyvės: Remalda Kergytė ir Diana Lobačevskė, kuri šiais metais laimėjo tarptautinį Hamburgo maratoną. Prie bėgikų prisijungs šių metų Lietuvos kroso bėgimo čempionė ir praėjusių metų „Vilties bėgimo“ nugalėtoja Milda Vilčinskaitė ir jos sesuo Monika bei klaipėdietė Gytė Norgilienė.

Vyriškai pusei atstovaus praėjusių metų bėgimo nugalėtojas ir trasos rekordininkas pakruojietis Marius Diliūnas, šiaulietis Justinas Beržanskis, kuris šiais metais tapo Lietuvos kroso čempionu, ir kaunietis Remigijus Kančys.


Laivų paradas gegužės 18 d.

9 val. – Lietuvos Respublikos vėliavos iškėlimo ceremonija.

10 val. – regatos „Gero vėjo!“ startas.

10 val. – asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ ir Rotary klubo „Concordia 1826“ Danės upės valymo akcija.

11 val. – prekybininkų mugės atidarymas.

12 val. – Gėlių laivelio papuošimas signalinėmis vėliavėlėmis Atgimimo a.

16 val. – iškilminga Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų ir dėstytojų eisena (nuo Kanto g. 7 iki Šiaurės rago).

17 val. – Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų priesaika jūrai prie paminklo „Albatrosas“ Smiltynėje.

19 val. – jachtos „Lietuva“ bei jos įgulos sutikimo ir pagerbimo ceremonija Buriuotojų krantinėje, prie istorinio knechto.

20.30 val. – šventinis koncertas su Jurga Šeduikyte bei Nota.

21.30 val. – vilkiko TAK-6 šokis akvatorijoje ties Kruizinių laivų terminalu.

22 val. – naktinis Klaipėdos laivų paradas Kuršių mariose.

23 val. – šventinis fejerverkas iš Smiltynės.


Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena gegužės 18 d.

10 val. – Kariuomenės miestelio atidarymas.

10–16 val. – Kariuomenės miestelyje visų karinių pajėgų ir padalinių ekspozicijos, ginkluotė ir technika, kariniai pažintiniai žaidimai ir išbandymai, tarptautinių operacijų stovykla, karo istorija, kareiviška košė. Svečiai – NATO oro policijos misijos dalyviai, JAV kariūnai.

11–11.50 val. – iškilminga Karinių jūrų pajėgų Mokymo centro jaunesniųjų karininkų rengimo kursų klausytojų priesaikos ceremonija Kruizinių laivų terminale (prie karo laivų).

11.15–11.40 val. – Lietuvos kariuomenės orkestro koncertas – kariniai maršai ir melodijos – Teatro aikštėje.

11.40–11.55 val. – Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos ir Lietuvos kariuomenės orkestro žygiavimas iš Teatro aikštės į Kruizinių laivų terminalą.

12 val. – Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos atidarymas (Kruizinių laivų terminale prie scenos): šūvis iš istorinės patrankos, Karinių jūrų pajėgų katerio su Lietuvos Respublikos, NATO ir Karinių jūrų pajėgų vėliavomis plaukimas uosto kanalu, šventės palaiminimas ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos stilizuotos salvės.

13 val. – Karinių jūrų pajėgų priešmininių laivų M 53 „Skalvis“ ir M 54 „Kuršis“ inauguracijos ir vardų suteikimo ceremonija.

14 val. – jungtinė Karinių oro, Karinių jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgų parodomoji karinė operacija „Įkaitų išvadavimas“ uosto kanale.

15 val. – Sausumos pajėgų parodomoji karinė operacija Pilies gatvėje.


„Vilties bėgimas“ gegužės 19 d.

13.45 val. – dviračiais į „Vilties bėgimo“ šventę! Dalyviai atvyksta į 10 km starto vietą prie prekybos centro BIG.

14 val. – 10 km startas už prekybos centro BIG Taikos prospekto tęsinyje.

14.25 val. – 5,6 km startas prie prekybos centro „Akropolis“.


15 val. – 2,9 km startas Atgimimo aikštėje.

13.45 val. – 0,6 km startas prie „Studlendo“.

14.30–16 val. – Vasaros estradoje gospelo muzikos atlikėjų koncertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų