Savaitgalį savanoriai kviečiami į tradicinę kopų tvarkymo talką „Kopoms reikia tavęs!“

  • Teksto dydis:

Jau ketvirtus metus pirmąjį spalio šeštadienį rengiama iniciatyva „Kopoms reikia tavęs!“ savanorius kviečia spalio 5 d., 11 val., susirinkti pajūryje prie „Memel Nord“ baterijos Klaipėdoje. SBA grupės drauge su Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija organizuojamoje talkoje planuojama šakomis tvirtinti pustomas pajūrio kopas.

„Šiais metais kopų tvirtinimo darbus tęsime šalia „Memel Nord“ įtvirtinimų – nuo tos vietos, kur užbaigėme pernai, judėsime Karklės link. Planuojame erozinius židinius ir pralaužas šakomis nukloti pakrantės juostą nuo „Memel Nord“ iki Olando kepurės skardžio prieigų. Jau baigiame vežti šakas ir laukiame savanorių šį šeštadienį“, – sakė Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos vadovas Darius Nicius.

„Iniciatyva „Kopoms reikia tavęs!“ yra tarsi kasmetinė padėka pajūriui už galimybę visą sezoną mėgautis smėliu ir jūra bei rūpestis kopomis, kad jos būtų apsaugotos nuo erozijos per rudens ir žiemos audras. Kiekvienais metais SBA savanorystės banga sutelkia savanorius tiek šiai iniciatyvai, tiek ir dešimtims kitų. O šį savaitgalį planuojame sutvirtinti apie 2 km. pajūrio juostos.

SBA archyvo nuotr.

Pernai savanorių susirinko gerokai per du šimtus, net per audrą. Tikimės, kad dėl prognozuojamo saulėto oro šiais metais jų prisijungs dar daugiau“, – į talką pajūryje kvietė SBA savanorystės iniciatyvų koordinatorė Gabija Rakauskaitė.

SBA archyvo nuotr.

Į iniciatyvą kviečiami ne tik SBA įmonių savanoriai, kuriems tokia veikla suteikia prasmės jausmą ir pozityvias emocijas, bet ir šeimos su augintiniais, studentai, kitų įmonių darbuotojai, taip pat moksleiviai, kurie šioje akcijoje užsidirba socialinių valandų.

SBA archyvo nuotr.

Šeštadienį pajūryje numatomas saulėtas oras, tad po darbų savanoriai galės neskubėti skirstytis: pasivaišins kava, arbata ir kibinais, o smalsiausieji turės galimybę susipažinti su „Memel Nord“ įtvirtinimų ekspozicija. Norinčius dalyvauti iniciatyvoje, kviečiame registruotis čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

myliu gamta

myliu gamta portretas
Kopose reikia daug sikti kad butu trasos augaleliams

Anonimas

Anonimas portretas
pries rinkimuus daug kandidatu tvarkys

Agne

Agne portretas
Vejai ir žmoniu išnaudojimas kur direkcija išleidžia pinigus skirtus tvarkymui???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių