Per savivaldos rinkimus Klaipėdoje triumfuotų konservatoriai

Jei šiuo metu vyktų rinkimai į miesto tarybą, juose geriausiai pasirodytų konservatoriai ir iškovotų daugiausia mandatų.

Jiems ant kulnų liptų nepartinių kandidatų sąrašo nariai.

Tokie rezultatai paaiškėjo atlikus gyventojų apklausą. Ją Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos užsakymu atliko bendrovė „Vilimorus“.

Apklausos duomenimis, rinkimuose į miesto tarybą, jei jie vyktų artimiausiu metu, už konservatorius balsuotų 10 proc. rinkėjų. Piliečių iškeltų nepartinių kandidatų sąrašą palaikytų 7 proc. klaipėdiečių.

Į lyderių penketuką taip pat patektų, bet trečioje vietoje liktų dabar miestą valdanti liberalcentristų partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija. Šeštoje vietoje liktų Liberalų sąjūdis.

Beveik 17 proc. apklausoje dalyvavusių žmonių rinkimuose visai nebalsuotų, o apie 40 proc. respondentų dar nežino, už ką atiduotų savo balsą.

2007 metais vykusiose savivaldos rinkimuose uostamiestyje triumfavo liberalcentristai, už kuriuos balsavo 22 proc. rinkimuose dalyvavusių klaipėdiečių. Konservatoriams atiteko 15 proc. balsų, o Liberalų sąjūdžiui - 13 proc. 

Apklausa, kurią užsakė konservatoriai, taip pat buvo skirta išsiaiškinti, kuris kandidatas turėtų dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose, jei tokie vyktų.

„Partija šiuo metu svarsto, ką patvirtinti kandidatu į Klaipėdos merą. Už kurį iš dviejų galimų kandidatų jūs balsuotumėte: ar už Rimantą Didžioką - Klaipėdos universiteto prorektorių, ar už Naglį Puteikį - Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vadovą?“ - buvo klausiam respondentų.

Net 45 proc. apklaustųjų atsakė, kad nebalsuotų nė už vieną iš šių kandidatų. 23 proc. rinktųsi R.Didžioką, 10,5 proc. - N.Puteikį.  

Rinkimai į miesto tarybą vyks kitų metų vasario 20 arba 27 dieną.

Jei šiuo metu vyktų savivaldos rinkimai, klaipėdiečiai partijoms balsus atiduotų taip:

Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - 10 proc.

Piliečių iškeltų nepartinių kandidatų sąrašas - 7 proc.

Liberalų ir centro sąjunga - 5,8 proc.

„Tvarka ir teisingumas“ - 4,5 proc.

Darbo partija - 3,3 proc.

Liberalų sąjūdis - 3 proc.

Lietuvos socialdemokratų partija - 2,8 proc.

Lietuvos socialdemokratų sąjunga - 1,5 proc.

Lietuvos centro partija - 1,3 proc.

Naujoji sąjunga - 1,3 proc.

Rusų aljansas - 1 proc.

Lietuvos krikščionių partija - 0,8 proc.

Lietuvos rusų sąjunga - 0,5 proc.

Tautos prisikėlimo partija - 0,3 proc.

Pilietinės demokratijos partija - 0,3 proc.

Kita partija - 0,8 proc.

Nebalsuotų - 16,5 proc.

Nežino/neatsakė - 39,8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių