Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė svastikų naikinti neskubėjo (foto)

2013-06-04 20:31
Savivaldybė            svastikų naikinti neskubėjo (foto)
Savivaldybė svastikų naikinti neskubėjo (foto) / Ligitos Girskienės nuotr.

Jūrininkų prospekte ant garso slopinimo sienelės savaitę akis badė svastikos. Klaipėdiečiai piktinosi, kad savivaldybė jų neskuba nuvalyti.

Bandužių seniūnaitė Ligita Girskienė pasakojo, kad vienas gyventojas apie ant tvoros išpieštas tris svastikas pranešė praėjusią savaitę.

Pasak seniūnaitės, šie ženklai atsirado po savaitgalio. Prie vienos iš svastikų buvo ir užrašas rusų kalba. L.Girskienė tvirtino, kad apie ženklus iš karto informavo savivaldybę.

„Manau, kad tokie ženklai turi būti uždažyti nedelsiant. Jūrininkų prospektu į Tarptautinę perkėlą važiuoja daug klaipėdiečių ir miesto svečių. Įdomu, kaip užsieniečiams atrodo tokie ženklai?“ – retoriškai klausė seniūnaitė.

Anot klaipėdietės, savivaldybė nuolat gąsdina gyventojus baudomis už grafičius ant pastatų, tačiau pati nesirūpina savo statinių tvarkingumu.

„Apie tai, kad sienelė išmarginta grafičiais, savivaldybei pranešiau kovo pradžioje. Svastikų tada dar nebuvo. Gavau atsakymą, kad sienelė bus sutvarkyta atsižvelgiant į finansavimą. Jei taip būtų nuterlioti pastatai, žmonės iš karto gautų baudą, o čia taisyklės negalioja“, – piktinosi seniūnaitė.

Po kelių dienų sienelė vis dėlto buvo uždažyta.

„Žmonės turėtų pranešti apie tokius ženklus. Patys visko negalime sužiūrėti. Imamės priemonių. Darbų per dešimt minučių nuo pranešimo padaryti negalime“, – kodėl beveik savaitę delsė panaikinti svastikas, aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų