Savivaldybė turės pakovoti dėl apskrities pastato

Klaipėdos savivaldybės siekis gauti apskrities pastatą ir jame įkurdinti savo darbuotojus gali sužlugti.

Šiandien Koordinacinės apskričių viršininkų administracijų likvidavimo komisijos posėdyje išsakyta pozicija, jog dešimties apskričių administracijų pagrindiniai pastatai turi likti valstybės nuosavybė. „Tikrai buvo išsakyta siūlymų neatiduoti pastatų. Tokios pat pozicijos esu ir aš. Esmė ta, kad nors apskritys bus likviduotos, tačiau jų funkcijos bus perleistos kitoms įstaigoms. Žmonės, kurie vykdys tas funkcijas, tikrai neišsikraustys iš Klaipėdos į Vilnių. Todėl jei savivaldybė nori gauti tą pastatą, turi rasti kitų vietų, kur žmonės galėtų dirbti“, - tvirtino posėdyje dalyvavęs Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas.

Tačiau klausimas dėl pastatų perdavimo kol kas neišspręstas.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius anksčiau kreipėsi į Vyriausybės vadovą Andrių Kubilių, kad būtų sprendžiamas klausimas dėl apskrities pastato perdavimo uostamiesčio savivaldybei. Motyvuota tuo, jog keli savivaldybės skyriai ir tarnybos yra išsibarstę po atskirus pastatus, iš kurių vienas net yra išsinuomotas, nes patalpų nebeužtenka.

Klaipėdoje vykusiame Vyriausybės išvažiuojamajame pasitarime A.Kubilius teigė nematąs jokių kliūčių apskrities pastatą perduoti savivaldybei. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių