Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybėje – dar viena pertvarka

2009-12-28 05:00
Savivaldybėje – dar viena pertvarka
Savivaldybėje – dar viena pertvarka / D.Vasiliauskienės nuotr.

Miesto valdžia rengiasi naikinti savivaldybės Personalo skyrių. Oficialiai teigiama, kad taip apsispręsta, nes šis per daug išpūstas. Tačiau, anot kai kurių politikų, tokiu būdu norima atsikratyti skyriaus vedėjos.

Tarybos kolegija pritarė, kad savivaldybės Personalo skyrius būtų prijungtas prie Juridinio skyriaus. Jis vadintųsi Teisės ir personalo skyriumi. Pastarasis turėtų du poskyrius – Teisės ir Personalo administravimo.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė tvirtino, jog rinktasi iš dviejų alternatyvų. Svarstyta ir galimybė Teisės ir personalo skyrių palikti be poskyrių, tačiau apsispręsta juos įsteigti.

„Savivaldybėje dirba apie 500 darbuotojų. Reikia, kad juos kažkas administruotų“, – dėstė J.Simonavičiūtė.

Po pertvarkos Personalo administravimo poskyryje iš septynių darbuotojų liktų keturi, Teisės – iš aštuonių septyni. Vienas etatas iš pastarųjų skiriamas Teisės ir personalo skyriaus vedėjui.

Kadangi Personalo skyriuje būtų naikinamos trys pareigybės, apskaičiuotos darbuotojų išeitinės išmokos ir kompensacijos už neišnaudotas atostogas. Susidarytų 44 tūkst. 300 litų.

Šaltinių teigimu, Teisės ir personalo administravimo skyriui greičiausiai vadovaus Juridinio skyriaus vedėjas Artūras Žičkus. Tvirtinama, kad įsigaliojus pertvarkai iš darbo gali trauktis savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Danutė Valuckienė.

Kadangi naikinama Personalo skyriaus vedėjos pareigybė, apskaičiuota ir išeitinė kompensacija D.Valuckienei. Ji siekia 17 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių. Išmoka būtų išmokėta, jei dabartinei skyriaus vedėjai nebūtų pasiūlyta kita darbo vieta arba ji pasitrauktų. D.Valuckienė situacijos žurnalistams nekomentuoja.

Personalo skyriaus prijungimui prie Juridinio dar turi pritarti miesto taryba.

Praėjusiame posėdyje pertvarkyti Personalo skyrių pasiūliusio tarybos nario Rolando Bražinsko nuomone, Personalo skyrius patvirtintoje naujoje savivaldybės administracijos struktūroje paliktas per daug išpūstas.

„Buvo norima turėti pakankamai prabangų Personalo skyrių. Pasižiūrėjome ir palyginome su kitomis savivaldybėmis. Jose Personalo ir Juridiniai skyriai yra vienas vienetas. Jų sprendžiami klausimai susiję. Net Vilniaus savivaldybėje, kurioje dirba kur kas daugiau darbuotojų, personalu rūpinasi mažiau specialistų nei Klaipėdoje. Mes nesureikšminame Personalo skyriaus, kaip jis buvo sureikšmintas naujojoje savivaldybės administracijos struktūroje“, – pabrėžė R.Bražinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų