Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybėje daugėja poskyrių viršininkų

2013-03-15 11:09
Savivaldybėje daugėja poskyrių viršininkų
Savivaldybėje daugėja poskyrių viršininkų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybėje netrukus padaugės valdininkų su antpečiais – nuo balandžio įsigaliosiančioje administracijos pertvarkoje numatyta suformuoti naujus poskyrius ir paskirti jų vedėjus.

Atlyginimai nesikeis

Trys nauji poskyriai nuo balandžio 2 dienos pradės veikti Viešosios tvarkos skyriuje. Jame bus suformuoti Administracinės veiklos, Administracinių pažeidimų tyrimo bei Kontrolės ir prevencijos poskyriai. Skyriaus vedėja liks Kristina Vintilaitė, o poskyrių vadovų pareigos atiteks skyriaus darbuotojams, kurie turi didžiausias kategorijas. „Nors specialistai ir taps poskyrių vedėjais, jų atlyginimai nesikeis“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė.

Pertvarkoje taip pat numatyta tris skyrius – Viešųjų ryšių, Informacinių technologijų, Vieno langelio ir elektroninių paslaugų – sujungti į vieną Informavimo ir e.paslaugų skyrių.

Jis bus vienas skyrius su trimis poskyriais – taip siekiama, kad valdininkai efektyviau dirbtų ir valdytų situaciją.

Anot J.Grigaitienės, Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vedėjo veikiausiai bus ieškoma skelbiant konkursą eiti šias pareigas. „Tačiau tai nereiškia, kad savivaldybėje didės etatų skaičius. Turime neužimtų etatų, kuriuos ir išnaudosime naujo skyriaus vedėjo pareigoms“, – teigė Personalo skyriaus vedėja.

Turės persikraustyti

Nuo balandžio savivaldybėje taip pat bus suformuotas Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrius su dviem poskyriais: Civilinės metrikacijos ir Gyvenamosios vietos deklaravimo.

Šie du atskiri skyriai bus sujungti į vieną, nes abu yra išlaikomi iš valstybės biudžeto.

Numatoma ir tai, jog Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyryje gyventojai bus aptarnaujami nebe savivaldybės pastate Liepų g. 11, o vadinamuosiuose santuokos rūmuose, kurie yra S.Šimkaus g. 11.

„Toks planas, kad dirbsime kitame pastate, yra, tačiau data, kada persikraustysime, dar nėra aiški“, – teigė Gyvenamosios vietos deklaravimo skyriaus vedėja Kristina Božienė.

Atleidimų neplanuoja

J.Grigaitienės teigimu, visi darbuotojai, kuriuos palies savivaldybės administracijos struktūros pertvarka, yra informuoti, kad pasikeis pareigybių aprašymas.

„Kol kas manome, kad visi sutiks eiti naujas jiems siūlomas pareigas, todėl jokių atleidimų ir išeitinių kompensacijų neturėtų būti. Tik kovo paskutiniąją savaitę bus aišku, kurie valstybės tarnautojai eis naujų poskyrių vedėjų pareigas. Aišku tik tai, kad atlyginimai niekam nesikeis“, – pabrėžė J.Grigaitienė.

Klaipėdos miesto taryba yra patvirtinusi didžiausią leistiną valstybės tarnautojų ir pagal darbo sutartis dirbančių darbuotojų skaičių uostamiesčio savivaldybėje. Jis yra 378,5 etato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų