Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės kontrolierei – antausis dėl kompensacijos

2010-11-26 10:15
Poilsis: R.J.Drazdauskienė į pensiją išėjo prieš du mėnesius.
Poilsis: R.J.Drazdauskienė į pensiją išėjo prieš du mėnesius. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į pensiją išėjusi savivaldybės kontrolierė Rimutė Judita Drazdauskienė jau du mėnesius negauna jai priklausančios išeitinės kompensacijos.

Vakar miesto tarybos nariams buvo siūloma koreguoti jų pačių sprendimą atleisti iš pareigų R.J.Drazdauskienę, nes ji nusprendė išeiti užtarnauto poilsio, ir išmokėti jai dviejų vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką.

Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Artūras Žičkus aiškino, kad ankstesnis politikų sprendimas yra neteisėtas, tad jį reikia naikinti ir R.J.Drazdauskienei išmokėti tik kompensaciją už nepanaudotas atostogas.

Motyvas – savivaldybės kontrolierė įdarbinta ir atleista iš darbo pagal Valstybės tarnautojų įstatymą, todėl nėra pagrindo taikyti Darbo kodekso nuostatų. O Valstybės tarnybos įstatyme nėra numatyta, kad darbuotojas, įgijęs teisę į senatvės pensiją ir dėl šios priežasties atsistatydinęs, turi gauti išeitinę kompensaciją.

"Priiminėjant ankstesnį sprendimą įvyko teisinė klaida, tad ją reikia ištaisyti. Priešingu atveju tolesnė procedūra bus teisminė", – aiškino A.Žičkus.

Tačiau politikai tokių argumentų tarsi negirdėjo. Jie visais balsais sutarė klausimo nesvarstyti ir jį išbraukė iš darbotvarkės. Esą R.J.Drazdauskienė turi būti atleista pagal ankstesnį tarybos sprendimą, jai išmokant išeitinę kompensaciją.

Vis dėlto savivaldybės administracija, panašu, kompensacijos nemokės, nes tam esą nėra teisinio pagrindo.

Todėl tikėtina, kad R.J.Drazdauskienė kreipsis į teismą, kad išsikovotų jai priklausančią kompensaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų