Savivaldybės pastatą apgobs skarda

Pro trapumu sausainiams prilygstančiomis čerpėmis padengtą Klaipėdos savivaldybės stogą ėmė sunktis vanduo, todėl valdininkai jau pasamdė statybininkus.

Pro trapumu sausainiams prilygstančiomis čerpėmis padengtą Klaipėdos savivaldybės stogą ėmė sunktis vanduo, todėl valdininkai jau pasamdė statybininkus. Numatoma, jog remontas kainuos 70 tūkst. litų. Jo prireikė, nors valdžios rūmai prieš dešimtmetį rekonstruoti už beveik 4 mln. litų.

"Pro stogą bėga vanduo, varva, šlampa sienos, todėl ir reikalingas remontas. Jis planuotas ir pinigų šiųmečiame miesto biudžete buvo numatyta", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Imbrus.

Savivaldybės skelbtą konkursą remontuoti stogą ir apšiltinti vieną pastato sieną laimėjo bendrovė "Konsolė". Ji pasiūlė darbus atlikti už maždaug 70 tūkst. litų.
Ši įmonė savivaldybės pastatą remontavo ir 2003-iaisiais. Rekonstruojant pastatą ir buvo įrengtas papildomas penktasis aukštas, kuriame įkurti darbo kabinetai. Todėl reikėjo keisti kai kurias pastato konstrukcijas, kad būtų galima pakelti stogą ir taip sukurti papildomą darbo erdvę.

Rekonstrukcijos metu taip pat buvo išplėstas ir ketvirtas pastato aukštas, pertvarkytos kai kurios antrojo aukšto patalpos, įrengtas liftas.
Savivaldybė už pastato remonto darbus "Konsolei" sumokėjo 3 mln. 684 tūkst. litų.

"Manau, jog tai, kad dabar vėl prireikė stogo remonto, yra ne prieš tai dirbusių statybininkų klaidos, o galbūt projekto problemos, kad parinkta ne tokia medžiaga stogui uždengti", – svarstė R.Imbrus.

Jam antrino bendrovės "Konsolė" direktorius gamybai Romas Dikšas.

"Veikiausiai projektuotojų sprendimas stogą uždengti tokiomis čerpelėmis buvo netinkamas. Jos yra labai trapios, lyg sausainiai, neatlaiko net sniego apkrovos, todėl taip greitai susidėvėjo ir pradėjo leisti vandenį. Dabar jas keisime skarda, bus praktiškiau, nors gal ir ne taip gražu", – teigė R.Dikšas.

R.Imbrus tvirtino, jog už 70 tūkst. litų viso savivaldybės pastato, esančio Liepų g. 11, stogo nepavyks suremontuoti.

"Tvarkysime daugiausiai problemų keliančias vietas, o jei pinigų biudžete pavyks rasti kitais metais, tada baigsime darbus", – teigė Ūkio skyriaus vedėjas.

Jo tikinimu, kol vyks stogo remonto darbai, valdininkams iš savo darbo kabinetų išsikraustyti nereikės.

Savivaldybės miesto biudžete šiemet numatyta ir dar apie 500 tūkst. litų pradėti tvarkyti greta, Liepų g. 7, esantį pastatą.

Jis savivaldybei atiteko, nes išsikraustė Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Šiame pastate planuojama įkurdinti buhalterius, kurie savivaldybėje pradės dirbti nuo kitų metų pradžios, kai bus centralizuota biudžetinių įstaigų buhalterija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

huh

huh portretas
Gal uzteks ta savivaldybes pastata grazinti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių