Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės siekis – pastatai su pirtimis

2010-03-30 06:56
Savivaldybės siekis – pastatai su pirtimis
Savivaldybės siekis – pastatai su pirtimis / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Uostamiesčio savivaldybė ir Valstybės turto fondas susikibo dėl savavališkai pastatytų pastatų. Merija nori juos perimti, o vilniečių įstaiga nenori jų atiduoti.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ne kartą mynė Vyriausybės slenkstį, kad ji tarpininkautų savivaldybei perduodant netoli Danės upės, Garažų g. 6, esančius pastatus.

Juose norima įkurdinti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba, kad ji turėtų kur laikyti savo techniką.

Garažų g. 6 esantys pastatai anksčiau priklausė Lietuvos kariuomenei, bet vėliau buvo perduoti Klaipėdos apskrities viršininko administracijai. Pradėjus jos likvidavimo procesą, pastatus bandyta perduoti valstybės įmonei Valstybės turto fondas. Atliekant perdavimo procedūrą paaiškėjo nelegalios statybos faktai – anksčiau ten stovėję pastatai buvo nugriauti, o jų vietoje savavališkai iškilo rūmai su pirtimis ir baseinais.

Šiomis patalpomis ėmus domėtis uostamiesčio savivaldybei, Valstybės turto fondas pareiškė, kad negali sutikti, jog šis turtas būtų perduotas kitai institucijai, kol nėra išspręstas savavališkos statybos klausimas.

„Valstybės turto fondas savavališkai pastatytus pastatus gali perimti, o savivaldybė – ne. Bet kuriuo atveju sprendimai dėl pastatų įteisinimo turės būti priimti, todėl tokia valstybinės įmonės pozicija šiek tiek stebina. Manau, jog gali būti taip, kad konkretūs asmenys jau nusitaikė į šiuos pastatus“, - svarstė R.Taraškevičius.

Jis kreipėsi į Vyriausybės kanclerį Deividą Matulionį, kad šis tarpininkautų, jog Klaipėdos savivaldybei nuosavybės teise būtų perduoti ne tik Garažų g. 6 esantys pastatai, bet ir Klaipėdos apskrities viršininko administracijos pastatas Danės gatvėje.

„Mes Vyriausybei esame padarę nemažai gero – perleidę ar panaudos sutartimi suteikę patalpas, kuriose yra įsikūrusios valstybinės institucijos, įstaigos. Jei mūsų problema nebus sprendžiama, sutartis reikės peržiūrėti“, - švelnaus šantažo griebėsi R.Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų