Savo išmatas ėdusio šuns šeimininkė: nenuleisiu rankų ir sieksiu atgauti gyvūną

Viename Klaipėdos daugiabučio balkone klaipėdiečiai pastebėjo, kaip spėjama, sulysusį ir ekskrementuose skęstantį šunį. Anot kaimynų, gyvūnas atrodė išsekęs, balkone nenustodamas inkštė, esą kankinamas bado ėdė savo išmatas. Pasirodo, gyvūnas iš šeimininkės jau kartą buvo paimtas. Pati šuns šeimininkė kaltinimus vadina šmeižtu.

Vaizdas šokiravo

Socialinį tinklą "Facebook" apskriejo nuotraukos, kuriose užfiksuotas, įtariama, netinkamomis sąlygomis laikomas šuo.

"Pastebėjome, jog diena iš dienos šuo būna balkone. Nėra padėta nei geriamojo vandens, nei maisto, nei guolio miegoti. Tai tęsiasi beveik mėnesį, bandėme susisiekti su šeimininke, tačiau mums durų niekas neatidarydavo. Šuo kiekvieną dieną gyveno vis didesniame kiekyje išmatų. Trečiadienį gyvūnas nenustodamas kaukė, ėdė savo išmatas, netekę kantrybės kvietėme policijos pareigūnus. Atvykę pareigūnai baisėjosi laikymo sąlygomis, tačiau pabrėžė, jog pagal įstatymus negalima konfiskuoti gyvūno. Moteris veikiausiai gavo tik administracinę nuobaudą. Teisinosi, kad tai pirmas atvejis, tačiau dešimtys kaimynų liudijome, kad tai tęsiasi nuolat", – tikino namo gyventoja.

Anot jos, kaimynai nėra pastebėję šeimininkės vedžiojant gyvūno.

"Apklausus apytiksliai dešimt kaimynų, niekas nebuvo matęs šuns lauke. Galiausiai vienas kaimynas teigė per pusę metų du kartus matęs vedžiojamą keturkojį. Tačiau šuns staugimą ir lojimą girdime nuolat", – piktinosi kaimynė.

Pažeidimų nerado

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, pareigūnai į gyvūno šeimininkės buto duris beldėsi ne kartą, tačiau niekas jų neįsileisdavo.

Vis dėlto trečiadienį policijos pareigūnams drauge su ugniagesiais gelbėtojais, gyvūnų globos tarnybos "Nuaras" darbuotojais, veterinarijos gydytoju pavyko patekti į patalpas ir apžiūrėti šunį.

Pasak veterinarijos gydytojo, kalytė buvo paskiepyta, pamaitinta, pagirdyta, neatrodė išsekusi.

Neradus pažeidimų, gyvūnas buvo paliktas šeimininkės globoje.

Reaguodami į kaimynų pranešimus, pareigūnai pažadėjo situaciją stebėti.

Už gyvūno nepriežiūrą skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų. Pakartojus nusižengimą baudžiama nuo 120 iki 230 eurų.

Nustačius žiaurų elgesį su gyvūnais, baudžiama nuo 50 iki 1 200 eurų baudomis.

Atpažino prieglaudos globotinę

Socialiniame tinkle pasklidusias gyvūno nuotraukas pastebėjo ir Šilutės gyvūnų globos namuose dirbanti savanorė.

Gyvūnų mylėtoja atpažino, kad fotografijose užfiksuota buvusi šios prieglaudos globotinė.

Pasak įstaigos "Šilutės beglobiai" vadovės Rimutės Vismantienės, su kalytės šeimininke joms jau yra tekę susidurti anksčiau.

"Prieš kurį laiką kalytė ir dar du šuniukai buvo rasti įkalinti tamsiame garaže Šilutėje. Jie laikyti baisiomis antisanitarinėmis sąlygomis. Kartu su policijos pareigūnais tą kartą šunis išsivežėme, ėmėmės juos globoti. Tačiau šeimininkė pateikė paaiškinimą, kodėl nesirūpino gyvūnais, ir jie jai buvo grąžinti. Kartu su šunimis moteris išvyko gyventi į Klaipėdą. Deja, situacija ir vėl pasikartojo", – atskleidė "Šilutės beglobiai" vadovė.

Reikalaus nuolatinės globos

Vis dėlto pareigūnų vizitu į klaipėdietės butą ši istorija nesibaigė – galiausiai kalytė atsidūrė gyvūnų prieglaudoje Šilutėje.

Šuniuko būklė tragiška, ji labai sulysusi, iš odos kyšo kaulai, dalies kailio nėra.

Išvydusi šokiruojančias šuns nuotraukas, gyvūnų prieglaudos savanorė sėdo į automobilį ir nurūko paimti gyvūną.

"Šeimininkei įsileidus merginą, ji pašaukė kalytę, čiupo ją į rankas ir nusinešė tiesiai į automobilį. Tokiais atvejais policija ir veterinarijos tarnyba retai gali padėti. Gyvūną apžiūrėjo veterinarijos gydytojas. Šuniuko būklė tragiška, ji labai sulysusi, iš odos kyšo kaulai, dalies kailio nėra", – pasakojo prieglaudos vadovė.

Sulaukus veterinarijos gydytojų išvadų, R.Vismantienė žada kreiptis į policijos pareigūnus ir reikalauti nuolatinės gyvūno globos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ja reiktu uzdaryti i balkona ir tegul sika ,o po to eda savo kakalus,kad ji pajustu savo kailiu.Bet pas mus galima zudyti ,kankinti ir tokiems degradamas viskas galima.Ji ir taip su galva nedraugauja ,bet i psichuske be jos sutikimo neuazdarysi,todel kad tokios taisykles.

po to

po to portretas
kai suėsi savo ir pajusi, tai ką šuo galėjo jausti, gyvendamas pas tave, gal ir galėsi. Jei pasikeis tavo purvina sąžinė.

Na

Na portretas
Tikriausiai tai tiesiog sutrikusios psichikos asmuo. Prašyti teismo leidimo psichikos ištyrimui.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių