Seime – klaipėdietės S. Vilkienės paroda

Seimo II rūmuose eksponuojama klaipėdietės Stasės Vilkienės karpinių paroda, skirta Laisvės gynėjų dienai. Darbuose – žuvusiųjų už Lietuvos laisvę karpyti portretai. Parodos globėja parlamentarė Agnė Bilotaitė džiaugėsi originaliai įprasmintu mūsų herojų atminimu.

Lietuvos laisvės gynėjų karpytų portretų paroda veiks dvi savaites, nuo sausio 6-osios iki sausio 20 d.

Didelio formato portretai, sustatyti ant molbertų, kiekviename jų nesunkiai atpažįstami tie, kurie paaukojo savo gyvybę tragišką 1991 m. sausio 13-osios naktį.

"Būdama 40-ies pirmą kartą paėmiau į rankas pieštuką ir žirkles, kad sukurčiau ką nors gražaus. Nors esu logopedė, tačiau neatsispyriau meno traukai, tapau tautodailininke, o vėliau – ir meno kūrėja. Ši paroda – tai mano skola žuvusiems laisvės gynėjams", – teigė S. Vilkienė, pristatydama savo parodą "Grąžinu skolą ir meldžiuosi".

Parodos autorė pasakojo, kad tomis svarbiomis visai tautai dienomis ji nebuvo įvykių sūkuryje, bet skausmą išgyveno kartu su visais.

"Vis galvojau, kai kraujo ištroškę mūsų nedraugai nusitaikė į taikius žmones, gynėjai nepasitraukė, nors galėjo tai padaryti. Jie liko stovėti, ir tą akimirką visi tapo mūsų tautos didvyriais. Su meile ir didele atsakomybe iš mažų nuotraukų piešiau ir kirpau už laisvę žuvusių didvyrių portretus, gailėdama jų ir suprasdama, kokį skausmą lig šiol išgyvena artimieji", – kalbėjo S. Vilkienė.

Klaipėdietė pabrėžė, kad nei mūsų meilė, nei pagarba, nei begalinis dėkingumas nebesugrąžins žuvusiųjų, tačiau savo širdyse mes kiekvienas esą galime pagal savo supratimą pastatyti jiems paminklą.

"Stebina tai, kaip originaliai ponia Stasė įprasmino mūsų tautos herojų atminimą. Tai labai gražus ir įkvepiantis pavyzdys. Labai džiaugiuosi, kad šios šviesios ir labai kūrybingos klaipėdietės darbai eksponuojami Seime ir juos pamatys daugybė čia dirbančių ir besilankančių žmonių", – pasidžiaugė šios parodos globėja Seimo narė A. Bilotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
O ka ta cia veikia senu zenotu diedu viliotoja.

Kad ir

Kad ir  portretas
kiek suda sviestu vadintum jis į sviesta nepavirs.

bobutė

bobutė  portretas
Ačiū Stasele', duok Dieve TAU sveikatos,kad dar daugiau sukurtum tokių grožybių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių