Seimo nariai Klaipėdos nepamiršo

Neseniai prisiekę Seimo nariai iš Klaipėdos pirmadienį lankėsi mero svetainėje, kur aptarė svarbius miesto klausimus regioninės politikos kontekste.

Tautos atstovus klaipėdiečius pasveikinęs meras Vytautas Grubliauskas linkėjo politikams sėkmės ir ragino nepamiršti gimtojo miesto.

Kaip vieną svarbiausių ir prioritetinių klausimų susirinkusieji įvardijo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukciją, Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžos įrengimą, miestą smardinančios bendrovės "Branda Lt" keliamus rūpesčius, Šv. Jono bažnyčios Klaipėdoje atstatymą. Pastarąjį jie apibūdino kaip būtiną istorinę duoklę miesto ir visos šalies istorijai.

Akcentuota, uostamiesčio evangelikų liuteronų bendruomenės, architektų, istorikų, paveldosaugininkų, visuomeninių organizacijų atstovai bei savivaldybės specialistai kone vieningai sutarė, jog ateityje Turgaus gatvėje turėtų vėl iškilti originalaus istorinio dydžio pastatas su 75 metrų aukščio bokštu.

Klaipėdoje stovėjusi bažnyčia po Antrojo pasaulinio karo buvo nugriauta ir neatstatyta.

Anot mero, liuteronybės centras Klaipėdoje svarbus ne tik religiniu, bet istoriniu aspektu. Esą tai – vienas didžiausių šio krašto simbolių, o atkurtas objektas pasitarnautų ne tik religinėms apeigoms.

"Įžvelgiu čia kelis niuansus. Kalbama apie erdvę, kuri tarnautų ne tik kulto reikmėms, o gerokai platesniu kontekstu. Šiuo klausimu gana aktyviai nusiteikusi Vokietijos bendruomenė, Vokietijos užsienio reikalų ministerija. Netgi būtų galima svarstyti apie tam tikrą finansavimą iš jų pusės, jei tik miestas ir valstybė deklaruotų aiškią, ryškią ir vieningą poziciją", – atkreipė dėmesį V.Grubliauskas.

Meras pabrėžė, kad dabartiniai seimūnai artimiausiu metu visus šiuos klausimus turėtų aptarti su šalies premjeru, be kurio reikalai iš vietos veikiausiai nepajudės.

"Žalia šviesa mūsų ketinimams turėtų būti uždegta valstybiniu lygmeniu", – pastebėjo miesto galva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Biednas žmogus

Biednas žmogus portretas
Liberalai, nenaikinkit už naujojo turgaus gyvenančių biednų žmonių (neturim mašinų) praėjimo, o tai siaurą tarpelį Karmanovas užtvėrė ir panašu, reiks aplinkui eit, o mes tai skubam i drabus, dar prie šviesoforo pralauki, ir sveikatos ir batų gaila. Pasigailėkit.

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Liberalai , nenaikinkite Tauralaukio progimnazijos!

eilinis

eilinis portretas
tai dabar Klaipėdoj problema Nr.1 - bažnyčia senamiestyje. o aš galvojau bastijonų tiltas. teks savialdybei kraustytis į naują pastatą. apie ką mes čia... ?!?!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių