Pereiti į pagrindinį turinį

Seimūnai bandė pajūrio gelbėtojus

2012-06-18 09:21
Seimūnai   bandė  pajūrio  gelbėtojus
Seimūnai bandė pajūrio gelbėtojus / Palangos gelbėjimo tarnybos nuotr.

Nors pajūryje plevėsavo maudytis draudžiančios raudonos vėliavos, į bangas panirti sumanė du Seimo nariai – Mindaugas Bastys ir Vidas Gedvilas. Jų neatbaidė ne tik bangos, bet ir vandens temperatūra, kuri tesiekė 13 laipsnių šilumos.

„Smalsūs“ poilsiautojai

Sekmadienį Palangoje pūtė gana stiprus vėjas. Paplūdimyje plakėsi maudynes draudžianti raudona vėliava, vanduo buvo šaltutėlis, tačiau norinčiųjų maudytis vis tiek atsirado.

„Paplūdimyje buvo iškelta raudona vėliava, kuri reiškia, jog maudytis griežtai draudžiama, nes bangavimas viršijo tris balus. Prie manęs priėjo du vyrai ir paklausė, ar gali nusimaudyti, pasakiau, jog ne. Jie pareikalavo, kad parodyčiau dokumentą, kur paaiškinta, kodėl to daryti negalima“, – pasakojo Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Pirožnikas.

Gelbėjimo stoties vadovas smalsiems poilsiautojams padavė Palangos savivaldybės tarybos patvirtintas paplūdimio taisykles.

Tuomet šie pasiteiravo, ar tiesa, kad Palangoje su gelbėjimosi liemenėmis galima maudytis jūroje esant ir audringam orui, kaip apie tai skelbta spaudoje.

Esą būna atvejų, kai atvažiuoja žmonės iš tolimesnių vietovių ir nori nusimaudyti, bet lyg tyčia pasitaiko audringas oras. Tada jiems suteikiama galimybė nusimaudyti su gelbėjimosi liemenėmis.

J.Pirožnikas patvirtino, kad su liemenėmis audringoje jūroje galima maudytis tik prie gelbėjimo stoties. Vyriškiai gelbėtojų paprašė liemenių ir nuėjo į vandenį.

Maudynės ilgai neužtruko. Gelbėjimo stoties viršininkui situacija pasirodė įtartina, todėl pasiteiravo vyriškių pavardžių. Paaiškėjo, kad tai buvo Seimo nariai Mindaugas Bastys ir Vidas Gedvilas.

„Jie sakė norėję išbandyti maudynes banguojančioje jūroje, tikino, kad su liemenėmis jautėsi saugiai“, – pasakojo minties apie galimą provokaciją neatmetantis J.Pirožnikas.

Testavo budrumą?

Seimo narys M.Bastys patvirtino, kad su kolega V.Gedvilu tikrai maudėsi audringoje jūroje su gelbėjimosi liemenėmis.

„Labai trumpai maudžiausi jūroje, bet su gelbėjimosi liemene, kaip priklauso. Mes paklausėme gelbėtojų, ar galime nusimaudyti, nes buvo tikrai labai stiprus vėjas, didelės bangos. Jie pasiūlė mums liemenes, užsidėjome, įbridome į jūrą ir nusimaudėme“, – pasakojo M.Bastys.

Esą malonu, kai atvažiavus iš toliau yra sudaromos galimybės pasimaudyti jūroje net tada, kai pavojinga.

Seimo narys nemanė, jog stebėti jų maudynes audringoje jūroje buvo papildomas darbas gelbėtojams.

„Žinoma, buvo kažkoks rūpestis. Bet mes klausėme gelbėtojų, kas atsitiktų, jei jūra imtų nešti tolyn nuo kranto. Sakė, kad liemenės mums tikrai padėtų“, – paaiškino M.Bastys.

Kol kas daugiau tokių besimaudančių audringame Palangos pajūryje su liemenėmis, sekančių Seimo narių pavyzdžiu, nebuvo.

Idėja nepatinka

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki skeptiškai vertina kolegų iš Palangos sprendimą leisti maudytis su gelbėjimosi liemenėmis esant stipriam bangavimui.

„Klaipėdoje tokie dalykai nenumatyti ir mes to nepropaguojame. Jei kas nors norėtų įteisinti tokį dalyką – nepritarčiau, nes nelaimės atveju atsakomybė tektų gelbėtojams“, – savo nuostatos laikėsi A.Siakki.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų