Pereiti į pagrindinį turinį

Šeimyninis konfliktas: dukra pagrobta ar išvaryta?

2010-09-03 05:00
Šeimyninis konfliktas: dukra pagrobta ar išvaryta?
Šeimyninis konfliktas: dukra pagrobta ar išvaryta? / Olesjos Sokolovos nuotr.

Klaipėdos policijos komisariato pareigūnai ketvirtadienį gavo panikuojančios motinos pranešimą apie esą pagrobtą dukrą.

Išvijo ar pagrobė?

Antrojo komisariato pareigūnams pasirodžius motinos bute, paaiškėjo keistos aplinkybės. Nors kaltinimais vaiko pagrobimu besišvaistanti motina tvirtino, kad dukra pagrobta dar prieš kelias savaites, sužinota, kad mergaitė su tėčiu dar prieš porą dienų buvo prie motinos buto durų. Tačiau ant jų kabojo raštas, kad į butą tėvas su dukra galės užeiti tik su policija ir advokatu.

"Aš nenoriu būti antra Alma Bružaitė. Juk ji taip pat ne kačiukais atsikratė", – pasitikdama žurnalistus puolė aiškinti pusamžė moteris.

Klaipėdietė skundėsi turinti neįgalumą bei kovojanti su sunkia liga. Moteris teigė, kad į jos pagalbos prašymus nė viena institucija nereaguoja, o esą dukra yra tėvo nuteikinėjama prieš ją.

"Su vyru dešimt metų esame išsiskyrę, tačiau visą tą laiką vyksta teismai. Niekaip negalime pasidalyti, su kuo gyvens dukra", – savo istoriją pasakojo moteris.

Esą šiuo metu jau dvylikos sulaukusi dukra teismuose teigia norinti gyventi kartu su abiem tėvais.

Tačiau motina tuoj pat ištraukė raštelį, kuriame dukra tikino esanti įskaudinta motinos ir negalinti jai atleisti.

Pasmaugė kačiukus

"Suraskite dukrą, ji nežinia kur laikoma. Man nežinoma, ar ji lanko mokyklą. Jei dukra manęs nenori matyti, tegul pati raštu parašo. Tuomet aš atsisakysiu jos oficialiai. Išvažiuosiu pas vyrą į Vokietiją ir tegul niekada neieško", – emocijomis svaidėsi motina.

Tuo metu greta gyvenantys kaimynai pareigūnams aiškino, kad tai pati motina prieš kurį laiką iš buto išvarė ir buvusį sutuoktinį, ir dukrą.

"Čia toks triukšmas buvo. Ji amžinai nerimsta. Turi moteris tam tikrų problemų, o kenčia tai vaikas", – apgailestavo skandalingos gyventojos kaimynai.

Esą prieš kurį laiką šiame bute buvo rastas pasmaugtas kačiukas, po metų istorija vėl pasikartojo.

Į galvą – 10 smūgių

Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai tikino, kad situacija šiuose namuose jiems yra žinoma jau keletą metų. Esą dar pernai šiai moteriai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl dukters sumušimo.

Tuo metu vienuolikos metų mergaitei buvo smūgiuojama į galvą dešimt kartų.

"Tai labai sena bėda. Vaikas buvo kuriam laikui apgyvendintas Vaiko krizių centre. Po kurio laiko prie jo durų pasirodė motina, tad mergaitei teko krūmuose slėptis, kad tik jos išvengtų. Pati mama siekia, jog dukra būtų apgyvendinta paauglių pataisos namuose. O mergaitė yra labai gera, mokykloje mokosi tiesiog pavyzdingai. Sako, kad tokių vaikų reta. O ji taip turi kentėti", – kalbėjo viena Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialisčių.

Kaltino seksualiniu išnaudojimu

Mažametės tėvas dienraščiui prisipažino, kad iš tiesų mergaitę išsivežė, nes neapsikentė teroro.

"Nebeįmanoma ten gyventi. Butas privatizuotas mano vardu, tačiau įgytas santuokoje. Jai paūmėja įvairiai – tai neturi jėgų, tai atsiranda jų antplūdis. Mes pabėgome, nes ten jau yra nesaugu. Aš dirbu, o motina namuose agresiją lieja ant vaiko", – tikino vyras.

Kaltinimų vaiko pagrobimu galintis sulaukti vyras dievagojosi, kad naujuose namuose dukrai bus tik geriau.

"Mes pavargome, suprantu, kad galiu sulaukti kaltinimų. Tačiau taip tęstis nebegali. Surinkau visus dokumentus ir sieksiu apriboti motinos valdžią. Bylinėsiuosi, kad dukra gyventų su manimi", – skundėsi tėvas.

Pats vyras taip pat turi minti policijos slenksčius, nes motina apkaltino jį seksualiai išnaudojus dukrą. Mergaitę prieš dvi dienas apklausė policijos psichologas.

Esą ne kartą prašyta gydytis moteris yra gulėjusi ligoninėje, tačiau ne visuomet ją pavyksta įkalbėti kreiptis pagalbos. Prievarta tokio pobūdžio susirgimai nėra gydomi.

Tačiau itin dažnai minimas A.Bružaitės pavyzdys šios moters lūpose skamba kraupiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų